16:41 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  29625

  Data alegerilor mutată în martie – și Un Guvern de Uniune Națională din luna decembrie, asta pare să fie noua variantă, ca o soluție de compromis a marilor partide.

  BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Reprezentantul României la OMS ar putea fi ministru al Sănătății într-un guvern de ”uniune națională” – este o variantă vehiculată de mulți analiști, bazată și pe linia politică adoptată de PSD Ciolacu.

  De aceea, întrebarea pusă aseară de Mihai Gâdea nu a fost întâmplătoare: ”Ce ați face dacă preşedintele Klaus Iohannis v-ar propune mandatul de ministru al Sănătăţii, pentru gestionarea situaţiei – ați accepta?”.

  ”Probabil că aş răspunde pozitiv, dar cu o singură condiţie: să existe o echipă de profesionişti care să fie în faţă”, a răspuns Alexandru Rafila, menționând în primul rând numele dr. Adriana Pistol, șefa  Centrul National de Supraveghere si Control.

  ”Dânsa ar trebui să fie în faţă, împreună cu o echipă de profesionişti, iar partea politică să fie în spate şi să ia măsurile pe care le recomandă partea profesională”, spune Rafila, subliniind că, la noi, ”întotdeauna, profesioniştii au fost ţinuţi în planul doi, iar dacă au dat o soluţie sau o raportare, ea a fost adaptată interesului politic de moment”.

  Acest lucru a creat neîncredere, bâlbe, a subliniat Alexandru Rafila, la ”Sinteza zilei”.

  Ne îndreptăm spre un compromis în vederea mutării datei alegerilor? Un Guvern de uniune națională din decembrie, până la alegerile din martie – cu ”partidul medicilor” la butoanele anti-pandemiei, dar cu PNL la cele ale organizării alegerilor?  

  Vom reveni cu informații despre această variantă care pare să prindă contur.

  Tematic

  PUȘCĂRIE! Rafila dă în vileag fapta gravă a autorităților!
  Criză sanitară în România - avertismentul lui Rafila
  Alexandru Rafila, agresat pe stradă, în centrul Capitalei!
  Câți români s-ar îmbolnăvi de fapt de COVID-19 - Rafila
  Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei