23:21 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3568451

  Mirel Curea era să-l aibă pe conștiință pe Mihai Gâdea, care s-a albit la față și a întrerupt povestirea cunoscutului jurnalist de investigații!

  BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Invitat la emisiunea ”Sinteza Zilei”, redactorul șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, Mirel Curea, a fost rugat să comenteze acuzațiile de corupție care planează asupra fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden, posibil președinte după alegerile de săptămâna viitoare!

  Dar, Mirel Curea nu s-a rezumat doar la considerații din actualitate – ci a readus în atenție o poveste din anii 90, când președintele George Bush senior a participat la o partidă de tenis în România, în compania lui Adrian Năstase și Teodor Meleșcanu, organizator fiind controversatul milionar, bancher și om de tenis Sever Mureșan.

  Partida a avut loc în 1995, deci la scurt timp după încheierea mandatului lui Bush (1989 –1993).

  Ei bine, ca un exemplu de ”corectitudine” americană,  Mirel Curea a povestit că ”s-au încărcat cutii pline cu bani” – destinația fiind, evident, fostul președinte american.

  Faptul a fost văzut și de jurnaliști, atunci, spune Curea, atrăgând atenția că și un jurnalist care acum e la Antena 3 a fost martor.

  Mihai Gâdea s-a albit, părea că nu mai are aer în plămâni și și-a oprit repede invitatul!

  Desigur, povestea de atunci este foarte interesantă, a fost o operațiune de lobby în vederea unui program ambițios al lui Năstase, aderarea la UE și NATO. Astfel, după partida din aprilie 1995 a urmat pactul politic și Declarația de la Snagov,  din iunie al aceluiași an, când toate partidele au fost de acord cu obiectivele europene și euroatlantice.

  Dar, la baza operațiunii de lobby atât de necesară e posibil să fi stat și ceea ce a comentat presa de atunci – cutiile cu dolari care l-ai speriat pe Mihai Gâdea.

  Tagurile:
  Joe Biden, Mihai Gâdea, Mirel Curea

  Știrile Zilei