20:50 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88203

  Vicepremierul spune că oamenii trebuie să sesizeze Poliția dacă se întâmplă ca vecinii să facă o petrecere mare la care să participe mai multe persoane decât prevăd reglementările Guvernului pentru actuala situație de pandemie.

  BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Raluca Turcan vine cu vești rele pentru românii petrecăreți, amatori de chefuri cu mulți participanți. Vicepremierul îndeamnă românii să își toarne vecinii.

  Mai exact, dacă aceștia observă că vecinii lor fac evenimente private cu participarea mai multor persoane decât prevede legea pentru actuala situație de pandemie, atunci trebuie să cheme Poliția.

  ”Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”, a spus Raluca Turcan.

  Aceasta a susținut că petrecerile cu 20 de oameni sunt la limita regulii impuse de guvern. La 30 de persoane, însă, organele de control sunt sesizate și se aplică amenzi.

  Aceasta este la momentul de față decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, statuată prin Hotărâre de Guvern.

  Turcan spune că reclamarea vecinilor este o practică existentă și în țări precum Germania sau Elveția.

  ”E ceva absolut firesc. Până la urmă, noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia”, a adăugat Turcan.

  Aceasta a precizat că Poliţia aplică legea şi dorinţa guvernanților este de a crește gradul de conformare.

  Cu toate acestea, a explicat că amenzile nu constituie un scop în sine. Scopul este prevenirea răspândirii îmbolnăvirii cu acest virus.

  Tematic

  Turcan, anunțul zilei: se închid școlile din România?
  ACUM, premieră: ELEVII depun plângere PENALĂ contra lui Anisie, Turcan și Orban!
  Turcan, pentru părinții elevilor ce învață în sistem hibrid
  Tagurile:
  vaccin, Raluca Turcan

  Știrile Zilei