23:23 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17661

  În Parlament a avut loc un fel de întrecere socialist-liberală pentru ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu, acuzat de procurorii DNA de mită şi trafic de influenţă.

  BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cu excepția a 12 deputați, probabil colegii lui Bănicioiu din ProRomânia, plenul Camerei Deputaţilor dat 202 voturi ”pentru” ridicarea imunitatea deputatului Nicolae Bănicioiu.

  Cererea DNA, transmisă Președintelui Camerei de Procurorul general,  a mers „unsă”, nu a existat nici cea mai mică obiecție la gravele acuzații împotriva fostului ministru al Sănătății, anterior al Tineretului și Sportului.

  Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat imediat aviz pentru ridicarea imunităţii lui Bănicioiu – și chiar fostul ministru s-a declarat pentru acest demers.

  DNA îl acuză pe fostul ministru Nicolae Bănicioiu de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată. În perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, ar fi acceptat promisiunea a doi afaceriști de a-și trafica influența asupra ministrului Sănătății. În schimb, ar fi primit direct suma de 1.299.000 de lei.

  Votul e azi a fost secret cu bile, cu prezenţa fizică a deputaţilor – iar PSD a cerut vot deschis.

  Tagurile:
  Parlament, Deputați

  Știrile Zilei