11:56 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24431

  Monitorul Oficial din Republica Moldova a publicat astăzi decretul prezidențial prin care Cristian Rizea a rămas fără cetățenia acestei țări

  BUCUREȘTI, 3 nov - Sputnik. În Monitorul Oficial de astăzi din Republica Moldova a fost publicat un ”DECRET privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova În temeiul art. 88 lit. c) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 23 alin. (1) lit. a) din Legea cetăţeniei Republicii Moldova”.

  Potrivit textului oficial, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a decretat la Art. 1. ”se retrage cetăţenia Republicii Moldova domnului Cristian MIHAI”, acesta fiind numele cu care este înregistrat Cristian Rizea în Republica Moldova.

  La Art. 2. Al decretului se arată că prezentul decret intră în vigoare la data publicării, așadar el este deja în vigoare.

  Cel care semnează decretul este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, decretul fiind numerotat și datat cu numărul 1823-VIII. Chişinău, 2 noiembrie 2020. 

  Într-o postare pe pagina sa de Facebook în care anunță că i s-a retras cetățenia, Cristian Rizea anunță că se va lupta în instanță împotriva deciziei.

  Captură ecran din Monitorul Oficial al Republicii Moldova
  © Screenshot / Monitorul Oficial al RM
  Captură ecran din Monitorul Oficial al Republicii Moldova
  Tagurile:
  Cristi Rizea

  Știrile Zilei