07:33 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 (86)
  11403

  Premierul Ludovic Orban i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova

  BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik. Premierul Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, i-a transmis Maiei Sandu un mesaj de felicitare pentru ceea ce el numește ca fiind ”un eveniment cu adevărat istoric”.

  ”O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă”, a scris Orban pe Facebook.

  El și-a arătat convingerea că Maia Sandu va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare, un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană.

  ”Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova și va sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles. Am crezut de la început în Maia atunci când mulți nu îi acordau nicio șansă în fața lui Igor Dodon. PNL a fost și va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câștiga și guvernarea”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

  Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidențiale 2020.

  După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță următoarele rezultate preliminare:

  • Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 57,75%
  • Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%

  În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%

  Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi.

  Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 de milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

  Тема:
  Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 (86)
  Tagurile:
  Felicitări, Maia Sandu, Ludovic Orban

  Știrile Zilei