11:46 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17357

  Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu în care au convenit că președintele României va vizita Republica Moldova în viitorul apropiat.

  BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik. Administrația prezidențială de la București anunță că președintele României i-a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru ”victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020”.

  Comunicatul de presă informează că președintele României și președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

  ”În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitația doamnei Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidențial”, arată administrația prezidențială de la București.

  Președintele Klaus Iohannis a arătat că rezultatul obținut de doamna Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve, mai spune comunicatul președinției române.

  Președintele României și-a exprimat încrederea că Republica Moldova va găsi calea pentru generarea unei formule politice de guvernare care să susțină clar și ferm programul reformator al Președintelui ales și abordarea sa pro-europeană, anunțând că România va continua să sprijine Republica Moldova în aceste eforturi.

  ”În baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, fundament al relației speciale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, România este pe deplin pregătită să reia cât mai repede posibil dialogul la nivel politic și tehnic cu Republica Moldova pentru continuarea și aprofundarea proiectelor comune”, se mai arată în comunicat.

  Tematic

  Iohannis se luptă împotriva creșterii alocațiilor pentru copii
  În plină pandemie, Iohannis participă la un summit festiv
  România la 10.000 de cazuri: Iohannis are numai vești bune
  Tagurile:
  Maia Sandu, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei