21:29 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  181100

  Gabriela Firea, candidat PSD la Senat, conideră că refuzul ministrului Sănătății Nelu Tătaru de a demisiona reprezintă o sfidare a românilor.

  BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik. Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea îl acuză pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. de sfidarea românilor prin refuzul acestuia de a demisiona din funcție după tragedia de la Piatra-Neamț.

  Incendiu Piatra Neamț
  © Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

  „Asta se numeste sfidarea românilor! Cum ar zice Orban: câinii latră, caravana trece! Adică pot crede și spune orice românii, politrucii lui își văd în continuare de scaunele moi, de incompetența și corupția din ministere. Tătaru trebuia să-și dea demisia de la primele victime ale pandemiei!”, a spus Firea.

  Ea îl acuză pe Tătaru că este incapabil să aplice măsurile salvatoare din Europa, chiar dacă i s-au adus la cunoștință. De asemenea, ea spune că guvernanții nu vor testare pentru a nu se ști numărul real de cazuri.

  ”Mă așteptam ca măcar după o astfel de tragedie să-și recunoască eșecul. Și el, și Orban care îl menține în fruntea sănătății, în vremuri atât de grele, sunt complici la toate dramele din aceste zile”, a adăugat Gabriela Firea.

  Întrebat astăzi dacă s-a gândit la demisia din funcție după tragedia de la Piatra Neamț, Nelu Tătaru a spus că s-a gândit la ce însemnat această tragedie, la acei oameni care şi-au pierdut viaţa, la familiile acestora.

  „Făcând o analiză vis a vis de aceste lucruri, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru, arătând astfel că nu va renunța la funcţia de ministru.

  Nu pleacă nimeni sau nu fuge nimeni de o răspundere, s-a justificat Tătaru, cerând să se aibă în vedere că el este ministru de 7 luni, iar problemele sunt cele acumulate în 30 de ani.

  Tematic

  Tătaru, anunț care dă fiori: ne pas noi restricții?
  USR, revoltat de Tătaru: “Pare desprins complet de realitate”
  Tătaru: ”Haideți să nu ne gândim la sărbători”
  Tagurile:
  Nelu Tătaru, Gabrielei Firea

  Știrile Zilei