14:20 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri parlamentare în România 2020 (16)
  1259262

  Aproape de miezul nopții, Liviu Pleșoianu a transmis un mesaj neobișnuit – care dă de gândit în primul rând celor care îl susțin

   

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Destul de greu de înțeles de ce Liviu Pleșoianu, plecat cu aplomb în bătălia politică în general a lansat un asemenea mesaj, care induce ideea unei confruntări din care va ieși… pe scut sau sub scut.

  Alegerile generale sunt doar un episod – dar pe care el îl vede ca pe unul decisiv – asta în condițiile în care șansele de reușită ale grupării ”ecologiste” sunt discutabile. În schimb, viitorul său politic e cert, deputatul făcând dovada unor calități de excepție.

  Deci… de ce acest mesaj? Mai bine citiți-l să încercați să înțelegeți!

  ”În forul meu interior, sunt foarte aproape de o concluzie și de o decizie. În funcție de ce se va întâmpla la aceste parlamentare (care chiar nu ar fi trebuit să aibă loc acum)... Cu maximă sinceritate... Cum spuneam recent, suntem puțini, al naibii de puțini cei care ne-am asumat public lupta pentru libertatea acestui popor, pentru rostul acestui neam”, scrie Pleșoianu.

  Dacă până acum e doar o umbră de regret – ”suntem puțini, al naibii de puțini…” - urmează un pasaj ciudat.

  ”Sunt clipe în care, confruntat cu tonele de ipocrizie și mizerie politică, lipsă de caracter și interese camuflate în fraze frumoase, îți vine să-ți vezi de viața ta și să te detașezi”, scrie Pleșoianu – adăugând, atenție: ”Mai ales când știi foarte bine cât de mult te expui, chiar dacă cei mai mulți n-au nici cea mai vagă idee... Dar nu poți, e ceva înăuntru care te macină, te îmboldește, te îmbibă de năzuință către un sens comun superior...”.

  Și acum o revenire în scenă: ”Eu nu sunt un politician, cel puțin nu unul în sens clasic. Am tot ce-mi trebuie, nu am nevoie de politică pentru a prospera. Nici n-aș face asta vreodată, deși fiți convinși că mi s-au sugerat multe în acești ani...”.

  ”Singurul lucru pe care îl vreau este acela de a aduce în spațiul public românesc o altă cale, un alt drum - și nu am ales, nici de această dată, drumul ușor, niciodată nu l-am ales”, scrie Pleșoianu.

  Finalul este direct pentru cei ce îl susțin – mai mult sau mai puțin faptic: ”Cine vrea să bea aceeași apă stătută, din carafa acelorași partide și politicieni care și-au bătut de atâtea ori joc de încrederea acordată prin vot, să o facă. Eu nu am nicio legătură cu asta!”

  ”Încă mai cred în "Fie să FIM!"... Dumneavoastră?”, încheie Pleșoianu interesantul și surprinzătorul său mesaj nocturn.
  Тема:
  Alegeri parlamentare în România 2020 (16)

  Tematic

  Liviu Pleșoianu, mesaj surpriză pentru PSD și susținătorii săi
  Liviu Pleșoianu îi dă NUCLEARA fatală lui Nicușor Dan!
  Liviu Pleșoianu, reacție fulminantă după alegeri!
  Liviu Pleșoianu, demers excepțional care vizează partidele
  Liviu Pleșoianu, provocarea zilei pentru Marcel Ciolacu!
  Tagurile:
  Liviu Pleșoianu

  Știrile Zilei