05:04 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16514

  O serie de vârfuri ale Partidului Național Liberal, printre care ministrul Educației și Cercetării își negociază funcții la nivel înalt în statul român. Care sunt pozițiile avute în vedere.

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, vicepremierul Raluca Turcan și Violeta Alexandru, ministrul Muncii sunt trei dintre vârfurile Partidului Național Liberal care doresc să ocupe un loc în viitorul Guvern.

  Acestea își negociază, potrivit unor surse, funcțiile pe care le doresc.

  Raluca Turcan vrea să devină al treilea om în stat, în condiţiile în care cel mai probabil nu va mai prinde un loc în viitorul Guvern, dacă PNL câştigă alegerile. 

  Antena 3 susține că Raluca Turcan vrea să devină președinte al Camerei Deputaților.

  La rândul lor, Monica Anisie și Violeta Alexandru poartă discuții intense cu conducerea Partidului Național Liberal ca să fie susținute pentru posturi-cheie.

  S-a ajuns în această situație pentru că o parte dintre actualii miniștri nu mai sunt doriți într-un viitor guvern liberal fie de premierul Ludovic Orban fie de președintele Klaus Iohannis.

  Șansele Ralucăi Turcan de a se regăsi în viitorul Executiv sunt minime, mai ales pentru că în ultimul an a avut numeroase neînțelegeri cu premierul Orban.

  Potrivit sursei citate, Turcan ar putea să fie susţinută pentru această funcţie şi, astfel, ar deveni al treilea om în stat. Mai mult, ea ar urma să ocupe un loc mai bun decât cel de acum, de prim-vicepremier fără portofoliu.

  Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, este un alt membru al Guvernului PNL pentru care Ludovic Orban încearcă să găsească funcții. Aceasta candidează pentru Camera Deputaților și ar putea deveni președinte al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților.

  La rândul său, Violeta Alexandru ar putea să fie susţinută pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Muncă din Cameră.

  Actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, ar putea avea o funcție de conducere într-o instituție din domeniul agriculturii.

  Tematic

  Anisie anunță publicarea modelelor pentru Evaluarea Națională
  Anisie dezvăluie: care e prioritatea mandatului său
  Anisie, anunțul zilei: cine va reveni la școală
  Tagurile:
  Monica Anisie

  Știrile Zilei