14:01 27 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.51
 • USD17.23
 • RUB0.23
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  285111

  Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații vizita efectuată la Institutul Clinic Fundeni din Capitală.

  BUCUREȘTI, 22 nov - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a lăudat în declarația sa măsurile recomandate de experți și puse în aplicare de autorități ca fiind ”corecte”.

  Dar numărul de decese e în continuare prea mare, iar presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate și de aceea s-a hotărât creșterea capacității pe acest segment, a adăugat Iohannis.

  El a dat exemplul ansamblului modular instalat în incinta Insitutului Fundeni unde Iohannis a făcut o vizită pentru a le transmite medicilor ATI că efortul lor e apreciat, a mai spus președintele.

  El a mai spus că i-a fost prezentat raportul în secțiile covid și non-covid în toată țara și că, deși sunt semne pozitive, mai este încă mult de luptat pentru a ține pandemia sub control.

  Până la apariția vaccinului anticovid și la folosirea lui la scară largă doar respectarea normelor sanitare și a restricțiilor e necesară, a explicat Iohannis.

  El a arătat că din martie și până acum s-a dublat numărul de paturi de la ATI, dar tot nu este suficient.

  Întrebat despre carantinarea capitalei, Iohannis a arătat că aceasta este o măsură complexă de restricționare a circulației, care permite controlul într-o localitate și că există deja măsuri de carantinare care au început să arate primele rezultate, iar creșterea numărului de cazuri a încetat.

  E o măsură care și-a dovedit eficiența, crede Iohannis, însă efectul economic e problematic, a arătat Iohannis, care a amintit că experții recomandă doar după o analiză atentă unde se impune și unde nu se impune carantinarea.

  Iohannis a mai arătat că sunt destul de multe localități carantinate, motiv pentru care el consideră că peste tot, într-un timp relativ scurt, lucrurile vor reintra într-o oarecare normalitate.

  Iohannis a mai declarat că nu are de gând să mai meargă la Sibiu atâta timp cât e carantinat, arătând că are foarte mult de lucru și e mai important să se ocupe de aceste probleme decât să își petreacă weekendul la Sibiu.

  Tematic

  Titus Corlățean, lecție de comportament pentru Iohannis!
  Studiu bombă: românii mai au încredere de 7 la sută în Iohannis
  Iohannis, declarații despre echipamentele din spitale
  Tagurile:
  epidemie, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei