13:02 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  499105

  Analistul Ion Cristoiu devoalează într-un editorial aspirațiile lui Klaus Iohannis de a deține toată puterea din România după alegerile parlamentare.

  BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik. Ion Cristoiu spune într-un editorial publicat pe blogul său că în România există un om care vede în alegerile din 2020 altceva decât un moment obișnuit al democrației, și anume Klaus Iohannis.

  ”Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămâne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 şi mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020”, spune Cristoiu.

  El amintește că nu a existat vreo conferinţă de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis să nu înfăţişeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate iniţiate şi conduse de ”El”.

  Cristoiu recunoaște că România are nevoie de reforme în multe domenii, dar insistă să arate că nu la aceste reforme cu r mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu r mare.

  ”Şi ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încât manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două: O parte, dedicată Istoriei de până la 6 decembrie 2020. Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020”, tratează analistul cu ironie pretențiile prezidențiale.

  Urmărind viziunea lui Klaus Iohannis asupra alegerilor din 6 decembrie 2020, Cristoiu descoperă câteva note comune ale posturii pe care şi-o asumă Klaus Iohannis:

  a) Postura de Mare Reformator. Asta înseamnă că Klaus Iohannis e deţinător deja al unui Proiect de ţară.

  b) Postura de Conducător, de Lider atotputernic, în stare să facă ce vrea cu ţara, asemănător Dictatorilor

  În plus, majoritatea parlamentară de după 6 decembrie 2020 e văzută de Klaus Iohannis ca o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor, se mai arată în editorial.

  Cristoiu avertizează că aceste intenții ale președintelui nu sunt doar pentru promovarea electorală, ci Klaus Iohannis ”chiar aşa se crede. Ca un Făuritor al unei Ere Noi”, iar pentru acest lucru are nevoie de ”Parlamentul Meu”.

  În concluzie, spune Cristoiu, alegerile din 6 decembrie 2020 nu vor fi alegeri parlamentare, ci un soi de referendum prin care Klaus Iohannis va deveni ”primul preşedinte monarh absolut din Istoria Lumii”.

  Tematic

  Cristoiu: Nu va avea loc nicio demisie la nivel înalt
  Cristoiu, declarații șoc: ”Din 10 morţi, opt votează cu PNL”
  Cristoiu compară alegerile din SUA cu decembrie 1989
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Ion Cristoiu

  Știrile Zilei