11:34 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  423140

  Un text de excepție: fondatorul PSD reacționează după atacurile lui Klaus Iohannis la adresa social democraților – și încălcările repetate ale Constituției

  BUCUREȘTI, 25 nov- Sputnik. Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, intervine după atacurile violente de ieri comise de Iohannis la adresa social democraților.

  ”Ceea ce face Iohannis, în această campanie electorală, este inadmisibil”, spune ferm Năstase, care consideră că ”Prin atitudinea lui și prin declarațiile pe care le face, el discreditează instituția de Președinte al României”.

  Problema este… ce se poate face cu acest președinte care nu înțelege să respecte Constituția? Adrian Năstase spune că există o sigură soluție – votul din decembrie.

  ”De aceea, vă îndemn, încă o dată, mergeți la vot, înțelegând că prin votul vostru veți da și un vot de neîncredere pentru Iohannis”, spune Năstase.

  Pe de altă parte, fostul premier recunoaște că suspendarea ar fi măsura potrivită în cazul lui Iohannis…

  ”Într-o situație normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constituției, el ar fi trebuit suspendat”, subliniază Năstase, regretând că ”din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”.

  Reproducând textul discursului lui Iohannis, Năstase face alte câteva comentarii interesante.

  De exemplu, la afirmația ”PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe”, Adrian Năstase comentează:

  ”Aici intră în contradicție cu Vasile Dancu, în opinia căruia PSD s-a schimbat, deși cu ajutorul DNA” – deci o împunsătură la adresa noului ”ideolog”, Vasile Dâncu, cel care, ne amintim, performa cântecele deocheate pentru a o distra pe Laura Kovesi!...

  La afirmația prezidențială – ”în 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente”, Adrian Năstase e de părere că ”50% e adevărat”, deoarece ”în doi ani din patru au funcționat guvernele lui Iohannis”.

  Și, în fine, față de tot ce a spus Klaus Iohannis, Năstase e de părere că regele Carol al II-lea ”ar fi fost, probabil, mândru de acest discurs”.

  Ironic, Adrian Năstase menționează în final - ”pare că Iohannis nu a fost informat - 1. că în 6 decembrie vor fi alegeri, 2. și că aceste alegeri sunt pentru parlament și nu pentru președinte”.

  ”Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral, pe care vă rog să i-l administrați!”, încheie Adrian Năstase comentariul de pe blogul personal, text publicat sub un titlu fără echivoc: ”Votul din 6 decembrie va fi un vot de neîncredere în Iohannis”.

  Tematic

  Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români
  Adrian Năstase și montajul din spatele prăbușirii României
  Năstase cere demisia președintelui CEC și ministrului de Externe
  Tagurile:
  Adrian Năstase

  Știrile Zilei