14:41 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  61521

  O schimbare ”din mers” – asta remarcă Mugur Ciuvică la Iohannis, analistul explicând și ce anume a cauzat această nouă strategie.

  BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Suprinzător prin violență, atacul președintelui Iohannis la adresa PSD a avut, de fapt, o altă țintă. Asta rezultă din analiza lui Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

  De fapt, Iohannis a vizat electoratul USR și electoratul anti-PSD care nu e decis dacă va vota USR sau PNL.

  Astfel, luând ca reper ultimul atac anti-PSD, Ciuvică spune că Iohannis a transmis două mesaje: primul - ”Noi, PNL, suntem cei care ne-am bătut cu PSD şi l-am pus în genunchi”; al doilea – ”Noi, PNL, suntem cei care ne luptăm cu virusul şi o să salvăm România de la pandemie”.

  Iohannis a transmis asta ”ca să înţeleagă lumea că PNL este anti-PSD şi anti-virus - şi NU USR, care este leneş, este şmecher şi stă pe bară”, a explicat Mugur Ciuvică, la DCNewsTV.

  Noua strategie a președintelui Iohannis ar fi fost cauzată de creșterea USR-ului, spune Mugur Ciuvică.

  ”Am înțeles și eu diverse zvonuri cum că la ședința de la Vila Lac, domnul Iohannis le-ar fi spus că USR-ul crește și că va fi greu să facă un Guvern fără USR, motiv pentru care să vadă cum își calibrează ei discursul”, a relatat Ciuvică.

  Conform cunoscutului analist, Iohannis le-ar fi transmis liderilor PNL să nu se certe cu USR-ul, ”să nu-i mai înjure domnul Rareș Bogdan care vrea să-i creștineze cu forța pe neomarxiști, să nu se mai ia de ei așa aiurea și să-i lase cumva că s-ar putea să nu reușească să facă Guvern fără ei - și atunci să păstreze o relație așa, mai rece, dar nu de dușmănie”, a declarat Mugur Ciuvică.

  Tematic

  Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea
  Maia Sandu a anunțat când Klaus Iohannis va vizita Chișinăul
  Urgent: Iohannis îi bagă în ședință pe Orban, Tătaru, Arafat
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Mugur Ciuvică

  Știrile Zilei