14:09 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  802112

  Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a făcut primul pronostic pentru alegerile generale din 6 decembrie, iar cifrele pe care le-a oferit provoacă o mare surpriză.

  BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. Mihai Tudose a lansat pe piață primul pronostic pentru alegerile parlamentare, într-o declarație pentru Dcnews.

  "O să câștigăm! Și o să câștigăm cu câteva puncte în față. Eu zic că facem 35% și PNL nu face 30%. Vă aduc aminte că am mai dat niște pronosticuri și mi-au cam ieșit. O să iasă, am încredere în români, că nu se vor mai lăsa păcăliți", a prezis Mihai Tudose rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

  El a adăugat că a văzut analize și sondaje care arată că PSD crește frumos, dar scade şi PNL accelerat. Prin scăderea PNL, decalajul dintre PSD şi liberali se adânceşte, a observat Tudose.

  ”E drept că se umflă şi USR-ul, aici aveţi perfectă dreptate. Îmi vine greu să cred că vor fi cumva împreună. Unii care au ca singur plan de guvernare nişte sloganuri, fără penali, să fie cald ca să nu fie frig, şi ceilalţi contrazic total asta. Au secretari generali cu două condamnări. Alţii pe liste au condamnări pentru corupţie. Va fi greu să îi pui la aceeaşi masă", a atras atenția Tudose asupra conflictelor dintre PNL și USR.

  El a mai declarat însă că are și o veste proastă referitoare la bugetul pe 2020, care a fost făcut de Guvernul PNL pe creștere economică, pe deficit sub 3, cu reducerea datoriei publice.

  ”Noi am lăsat-o la 34%, acum e 47%. Ne-am dus la 100 de miliarde de euro... asta e gaura! 100 de miliarde, făcută de Cîțu-Mîțu, băieții ăștia. Eu vă spun că ce ne așteaptă după alegeri va fi crunt. Adică ne paște o stare de urgență cu lockdown total, din acela urât, urât, pe fondul ăla, vor scădea pensiile, salariile, vor închide ce se închide, fiindcă nu poți să ieși în stradă, că e stare de urgență, e Armata pe stradă", și-a continuat Tudose profețiile.

  Tematic

  Sondaj de ultimă oră pe PARTIDE: cifre care pun pe gânduri
  USR profită de revolta liberalilor față de “mercenari” – cum se fac de râs ambele partide
  Mutare șoc pe scena politică: două partide fuzionează!
  Tagurile:
  Parlament, partide

  Știrile Zilei