14:24 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3994331

  „E oficial: AVEM UN PREȘEDINTE "PENAL"!” A fost comunicată începerea urmăririi penale în urma plângerii depusă de Marius Albin Marinescu, prin avocatul Dna Chitic, împotriva lui Iohannis, Vela, Grindeanu, Andi Manciu în cazul suspendării publicației „Justițiarul”

  BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Veste „nucleară„ transmisă de avocatul Dan Chitic, cel care îl reprezintă pe jurnalistul Marius Albin Marinescu și a întocmit acțiunea în Justiție după scandaloasa suspendare a publicației ”Justițiarul” din Sibiu.

  ”Da, de azi e oficial: AVEM UN PREȘEDINTE "PENAL"!”, scrie acum Dan Chitic, asigurând că ”da, ne vom bate până la moarte pentru drepturile noastre! Cu fapte, nu cu vorbe!”.

  Avocatul se referă la adresa de informare primită de la Parchetul General, în care se spune clar:

  Începând cu data de 19.10.2020, în Dosarul Penal 122/P/2020 împotriva Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, președintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu ș.a.", respectiv Eduard Andi Manciu, Președintele Grupului de Comunicare Strategică,  Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian, Cuțurescu Adrian, și alți membri necunoscuți în Grupul de Comunicare Strategică,

  ”s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile prev. de art 297 alin. 1 și art. 367 din Codul Penal, cu aplic. art. 77 lit. g din Codul Penal", adică abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat cu agravantă de a fi fost infracțiuni săvârșite "de către o persoană care a profitat de situația prilejuită de o calamitate, de starea de asediu sau de starea de urgență”.

  Deci, e vorba de „penal” în conformitate cu consacrata exprimare prezidențială – nu că Iohannis ar fi fost condamnat penal.

  Iată și documentele - adresa de informare primită de la Parchetul General și plângerea formulată de Marius Albin Marinescu prin cabinetul de avocatură Dan Chitic.

  Tematic

  Dan Chitic, fulminant: ”Bravo, Ungaria! România a capitulat!”
  Dan Chitic, mesaj fulminant și UNIC, pentru toți românii!
  Dan Chitic, fulminant despre… ”Sindromul Iohannis”
  Exit-poll Dan Chitic: Iată ”rezultatul alegerilor de duminică”
  Tagurile:
  Dan Chitic

  Știrile Zilei