12:30 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  13241

  Drumul lui Ludovic Orban către un nou mandat de premier este blocat dur și fără echivoc de USR-PLUS care a precizat astăzi că nu îl mai acceptă pe Orban ca propunere de prim-ministru.

  BUCUREȘTI, 16 dec - Sputnik. După ce Klaus Iohannis s-a arătat dispus, cel puțin declarativ, să accepte orice premier propus de o coaliție de centru-dreapta, inclusiv pe Ludovic Orban, Alianța USR-PLUS a făcut marele anunț printr-un comunicat de presă că respinge varianta acceptării lui Ludovic Orban ca premier.

  ”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, i-a tăiat USR-PLUS avântul lui Orban care spera să își facă din nou drum spre Palatul Victoria.

  Lovitura este decisivă pentru Orban care urma ca, la ședința de astăzi a conducerii PNL, sp ceară din nou sprijinul partidului pentru funcția de premier în locul lui Florin Cîțu, convingându-l pe Cîțu să se retragă pentru o altă funcție compensatorie.

  Dar USR PLUS a blocat încercările lui Ludovic Orban de a redeveni premier:

  ”Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, a mai spus USR PLUS în comunicat.

  Așadar, așa cum observa analistul Sorin Roșca Stănescu, pentru Ludovic Orban zilele în politica mare sunt numărate.

  Tematic

  USR-PLUS acuză PNL că umblă numai după funcții
  Reacția USR-PLUS la Cîțu: îl propune pe Dacian Cioloș
  Iohannis, pus în situație dificilă de pretențiile PNL și USR
  Tagurile:
  Ludovic Orban, USR

  Știrile Zilei