20:50 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  334410

  Un personaj controversat va preluat conducerea Guvernului într-un moment de răscruce pentru România, într-o perioadă foarte grea pentru întreaga lume – câtă încredere au românii în această formulă guvernamentală?

  BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. Propunerea Florin Cîțu a surprins mulți analiști. De fapt, cei mai mulți au opinat că este doar o propunere de sacrificiu, care să fie respinsă în primă fază, pentru ca ulterior președintele Iohannis să impună propunerea valabilă.

  sondaj

  Aveți încredere într-un Guvern Cîțu?
  • DA – Florin Cîțu e un profesionist și Guvernul său va fi un succes
   10.3% (21)
  • NU – Guvernul PNL-USR-UDMR condus de Cîțu va fi un dezastru
   88.2% (180)
  • Nu știu
   1.5% (3)
  au votat: 204

  Dar, calculele lui Iohannis și ale PNL par a fi altele – iar la negocierile cu USR și UDMR, negociatorii PNL l-au impus pe Cîțu!

  Cîțu este însă un personaj mega controversat – implicat în combinația bancară cu atacul speculativ asupra leului, autor al unor împrumuturi uriașe și despre a căror utilizare nu vrea să răspundă, a declarat tot felul de bazaconii iresponsabile, care au avut efecte negative chiar în piață, este implicat, prin familie, în retrocedări mari etc.

  În plus, e un slab comunicator, are un comportament bizar – inclusiv prin postările în care anunță relansări economice majore atunci când Europa spune că e criză – iar cota sa de popularitate printre agenții economici privați e foarte mică.

  Iar capacul îl pune credibilitatea – mult mai scăzută decât a unuia ca Nicolae Ciucă, de exemplu.

  Pe scurt, Cîțu pare a fi soluția cea mai nepotrivită pentru o țară în criză, care trebuie să ia măsuri dure – atât din punct de vedere sanitar, cât și economico-financiare.

  Peste toate astea, la negocierile guvernamentale USR a pus mâna pe Justiție – ori, se știe, sunt principalii susținători ai sistemului tip Kovesi-Coldea, deci se presupune o revenire la formulele ”statului paralel”. Numirea lui Vlad Voiculescu la Sănătate ar putea stârni nemulțumirea medicilor – adică a celor din prima linie a bătăliei cu pandemia.

  În condițiile unui asemenea cabinet, este interesant de aflat care este opinia românilor: au încredere că un Guvern PNL-USR-UDMR condus de Cîțu va face treabă – sau va fi un dezastru?

  Va invităm dă participați la un sondaj pe această temă, răspunzând la următoarea întrebare:

  Aveți încredere într-un Guvern Cîțu?

  DA – Florin Cîțu e un profesionist și Guvernul său va fi un succes

  NU – Guvernul PNL-USR-UDMR condus de Cîțu va fi un dezastru

  Nu știu

  Tematic

  BNR, despre dezastrul făcut de Cîțu: datoria externă, uriașă
  Prima reacție la Guvernul Cîțu: Hiene politice, premier de paie
  Dreapta s-a înțeles: Cîțu premier, Orban șef la Cameră!
  Tagurile:
  Guvern, Florin Cîţu

  Știrile Zilei