03:33 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22823

  Deși părea imposibil, mandatul unui cunoscut personaj a fost respins în Comisia de validare a Camerei Deputaților

  BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. O știre de ultimă oră anunță că mandatul de deputat al lui Francisc Tobă ar fi fost ”invalidat OFICIAL” de Comisia de validări a Camerei Deputaţilor.

  Ales pe listele AUR, colonelul Francisc Tobă, fost consilier al lui Adrian Năstase, a fost contestat de diverse ONG-uri ca având activități criminale la Revoluție. Cu toate acestea, nu există încă vreo decizie judecătorească în acest sens.

  În urma celor apărute în mass media, conducerea AUR a decis să îi retragă sprijinul politic – și să ceară invalidarea. Mai mult, AUR s-a prevalat de o demisie în alb semnată de Tobă – o procedură folosită mai întâi de partidul lui Dan Diaconescu, apoi de mai multe partide.

  Până acum asemenea „acte” nu au fost considerată valabile de către Parlament, care cerea confirmarea demisiilor în fața secretarului general al Camerei.

  Acum însă, în Comisia de validări a Camerei Deputaţilor s-a luat decizia invalidării - la limită, cu 16 voturi pentru şi 14 abţineri.

  Informația este transmisă de „Știri pe surse”,  care arată că abținerile au fost ale deputaților PNL, ”care au susţinut că nu există cadru legal pentru o asemenea decizie”.

  Este posibil ca invalidarea să fie atacată de Tobă – dar acțiunea nu poate fi făcută decât ptin Avocatul Poporului, la CCR, sau de el… dar la aceeași comisie.

  UPDATE

  Agenția citată vine cu o rectificare – ”alte surse din cadrul comisiei susțin că în fapt a fost o decizie e AMÂNARE și nu de INVALIDARE. Rămâne de clarificat situația la plen”.

  Tematic

  Naționalismul este aur adevărat – nu aurul proștilor!
  AUR a trădat? Nu s-a înscris în curentul naționalist
  AUR vrea să o atragă pe Firea în suspendarea lui Iohannis
  Tagurile:
  AUR

  Știrile Zilei