09:06 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11102

  Cel mai votat ministru liberal rămâne Virgil Popescu – cu excepția lui Ciucă și Aurescu, oamenii președintelui Iohannis.

  BUCUREȘTI, 23 dec – Sputnik. Dintre miniștrii guvernelor Orban, Virgil Popescu, fostul titular de la Economie, Energie şi Mediul de Afaceri a fost mereu votat de PSD.

  Motivele nu sunt clare, dar cert este că demnitarul, doctor în Economie, are și studii în zona Serviciilor și Apărării, ca și Marcel Ciolacu, de exemplu.

  Pe de altă parte, este ministrul care a încheiat acordul cu SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă pe baza celui mai mare credit angajat de România după 1990 – și după ce a renunțat la parteneriatul cu China, la presiunile SUA.

  La actualele ”audieri” din Comisii – Virgil Popescu a fost votat fără probleme pentru Ministerul Energiei – cel mai important minister pentru relația cu SUA, alături de Apărare.

  Din informațiile noastre, Virgil Popescu ar putea deveni premier în cazul unui eșec al lui Florin Cîțu.

  Menționăm că dr. economist Virgil Popescu a fost secretar de stat în perioada noiembrie 2013-februarie 2014 în Ministerul Economiei, pe vremea lui Ponta.

  Tematic

  Foto: Cu tractoarele spre Parlament - Cum s-a derulat protestul fermierilor la Chișinău
  Iohannis, anunțul momentului despre NOUL Parlament
  Disperare progresistă: Marile NUME aduse de AUR în Parlament
  Tagurile:
  Parlament

  Știrile Zilei