20:29 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  58160

  Europarlamentarul nu uită că este unul dintre cei mai buni oameni din mass media românească – și prezintă o radiografie clară și dură a problemelor miniștrilor guvernului Cîțu.

  BUCUREȘTI, 24 dec – Sputnik. Membru în extrem de importanta comisie pentru Agricultură de la Bruxelles, Carmen Avram nu este doar unul dintre cei mai activi europarlamentari, dar rămâne și un observator atent a ceea ce se petrece în țară.

  Am reprodus de multe ori aceste observații, pentru că excepționalul teleast punctează probleme exact, într-o formulare limpede. O face și acum, după învestirea noului Guvern, subliniind, într-o ”scurtă recapitulare”, problemele mai multor miniștri.

  De exemplu, Virgil Popescu, ministru al Energiei, ”a refuzat să spună, la audieri, ce studii are, pe motiv că nu răspunde la întrebări personale”, constată Carmen Avram.

  De fapt, Virgil Popescu se ferește să explice legătura sa cu studiile din zona serviciilor secrete.

  Mai departe. ”Dan Barna, investigat anul trecut de Direcția Antifraudă, după  acuzațiile Rise Project de fraudă cu fonduri UE, va gestiona "toate ministerele care au resurse din fonduri europene"” – observă Carmen Avram.

  ”Stelian Ion, ministru al Justiției, a fost acuzat că a obținut o garsonieră prin fraudă”, constată Carmen Avram – și asta în contextul în care, chiar publicații apropiate puterii, scot la iveală noi dovezi în legătură cu situația noului ministru al Justiției.

  În fine, Florin Cîțu, despre care Carmen Avram consemnează ce s-a afirmat: actualul premier ar fi ”implicat direct, în 2008, într-un atac speculativ asupra monedei naționale, în urmă căruia au crescut foarte mult dobânzile la credite, mulți români nu şi-au mai putut plăti ratele, iar rezerva valutară a BNR a scăzut cu peste 1 miliard de euro"”.

  Acest personaj ”va conduce destinele românilor”, atrage atenția Carmen Avram.

  Concluzia, după aceste scurte observații: ”Zic că putem începe o rugăciune. Dar pe şest şi în şoaptă, să nu-i enervăm pe băieții care au o problemă să atingă Biblia”, încheia ironic Carmen Avram.

   

  Tematic

  Știrea serii: Rezultat VOT pentru ÎNVESTIREA Guvernului Cîțu
  Sondaj: Aveți încredere într-un guvern Florin Cîțu?
  Secretul ascuns de Cîțu – pe care trebuie să-l explice!
  Tagurile:
  Carmen Avram

  Știrile Zilei