11:06 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3471281

  Cunoscutul om politic și avocat îl ia în colimator pe coordonatorul campaniei de vaccinare, care a intrat în gura lumii cu o exprimare… care i-a devenit poreclă

  BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai importante roluri în bătălia cu pandemia a revenit tânărului medic militar, Valeriu Gheorghiță.

  Dar, în ciuda amabilității sale demne de apreciat, tânărul colonel medic nu este mereu la nivelul cerut de o asemenea responsabilitate într-o perioadă atât de dramatică – și mai ales că românii sunt mereu gata de ironii, critici și glume pe seama liderilor.

  Recent, coordonatorul campaniei de vaccinare intrat iar în gura lumii, după ce a fost o expresie intrată în limbajul curent, ca o parodie de expresie latină: “ad labam”.

  ”(…) beneficiarilor vaccinărilor acestor carduri care se completează de mână - ad labam: nume, prenume...”, a spus Valeriu Gheorghiță.

  Secvența din interviul dat postului „Canal 33” a devenit virală, glumele se țin lanț, iar  colonelul s-a trezit cu o poreclă: „Gheorghiță Ad-labam”. Sau ”colonelul Ad-labam”.

  Problema nu e gafa în sine, ci faptul că este lovită încă o dată credibilitatea campaniei pro-vaccinare. Și motivul nu e gafa „virală”, ci chiar modul în care este făcută campania.

  Economistul Adrian Câciu comentează dur: ”Când ai un singur neuron în cap rezulta o campanie de comunicare unidirecțională”.

  ”Las la o parte că de fapt dacă îl asculți sau vezi la radio sau la tv pe Marinescu, Gheorghiță, Mahler și Craiu (mai e o doamnă, habar nu am cum o cheamă și nici nu risipesc energia să aflu) tu în loc de campanie de vaccinare asculți cum se plătesc salariile la presă”, scrie Câciu.

  Cunoscutul economist răbufnește: ”Doamne, câtă ipocrizie să maschezi sprijinul presei în spatele unor mesaje de interes public, unde prețul îl face clientul, adică statul, nu prestatorul - Kafka economic”.

  Și Șerban Nicolae a comentat dur această campanie, observând un detaliu important: ”Toți spun "eu o să...". Niciunul nu s-a vaccinat, niciunul nu spune "eu m-am...". Pentru că nu îi interesează vaccinarea, ci "bifarea" unor acțiuni”.

  Iar cunoscutul jurist și om politic nu scapă prilejul de a sublinia controversa în jurul numirii coordonatorului șef al campaniei de vaccinare: ”Totuși, pe "Ad labam" Gheorghiță" cum l-au găsit?”

  ”Are 14 ani vechime profesională (din care șase au fost anii de rezidențiat), nu a condus niciodată nimic în sistemul medical, nu a avut activități manageriale deci are zero experiență organizatorică, e anti-talent la comunicare... ah, a reușit în opt ani de carieră militară la spital să ajungă colonel la 38 de ani!”, observă Șerban Nicolae.

  Comentariul se încheie cu o ironie… foarte realistă în zilele noastre: ”Oare cu ce s-a "vaccinat" Gheorghiță pentru o asemenea carieră?”.

  Tematic

  Șerban Nicolae, incendiar: ”Mintea puțină de la Bruxelles”
  Șerban Nicolae, reacție frumoasă după dezastrul din alegeri
  Șerban Nicolae, Duca, Oana Lovin – reacții în cazul Chitic
  Tagurile:
  Șerban Nicolae

  Știrile Zilei