12:56 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  131741

  Biroul deputatului Boris Volosatîi, ales în Parlamentul României, va fi deschis în curând la Chișinău.

  CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. În scurt timp, la Chişinău urmează să fie deschis biroul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor, în cadrul căruia va activa deputatul AUR, pe circumscripţia Diaspora, Boris Volosatîi. Consilierul deputatului, Vlad Bileţchi a comunicat pentru Sputnik Moldova că, întrucât Boris Volosatîi a fost delegat să fie deputat din partea diasporei, primul biroul parlamentar al său va fi deschis la Chișinău. Deputatul intenționează să deschidă și alte birouri atât în Republica Moldova, cât și în alte state din Europa.

  „Încercăm să deschidem mai multe pe teritoriul Republicii Moldova, cel puțin trei. Unul la Nord, altul în regiunea de Centru și încă un birou în Sudul țării. La fel, vor fi deschise birouri în diaspora, în state unde sunt cetățeni români”, a specificat Vlad Bilețchi.

   

  Bilețchi, ne-a spus că deschiderea acestui birou va ajuta ca interacțiunea cetățenilor cu deputatul să fie una mai simplă.

  „Cetățenii vor fi primiți în audiență cu petiții, solicitări, diverse rugăminți sau chiar cu propuneri pentru legi. De exemplu, când un cetățean are o problemă în procesul de redobândire a cetățeniei, deputatul este în drept să depună o interpelare către Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin care să i se comunice personal, în calitate de deputat, de ce nu se respectă termenul prestabilit de șase luni. Sau multe alte chestiuni”, a precizat consilierul.

  Acesta a ținut să menționeze că toate solicitările cetățenilor vor fi soluționate în strictă conformitatea cu legea și că nu poate fi vorba de trafic de influență.

  Menţionăm că la alegerile parlamentare din România, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaţilor şi 9,17% la Senat.

  Tematic

  AUR vrea să o atragă pe Firea în suspendarea lui Iohannis
  Sondaj nou: PSD și AUR ar putea guverna - PNL și USR, cădere!
  AUR a trădat? Nu s-a înscris în curentul naționalist
  Tagurile:
  Chișinău, AUR

  Știrile Zilei