16:49 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2714212

  După decesul cunoscutului artist și politician iese la iveală un aspect pe care avocata Diana Șoșoacă l-a dezvăluit de mult timp – și care ar putea dezlănțui cel mai mare scandal din Sănătate.

  BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Unul dintre cele mai grave scandaluri din Sănătate, cel al infecțiilor nosocomiale, este pe care să erupă din nou, de data asta în cazul care a afectat azi România – decesul actorului Bogdan Stanoevici.

  Bogdan Stanoevici
  © Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

  Presa s-a grăbit să anunțe că Stanoevici a murit de COVID-19, ceea ce este cel mult… parțial adevărat. Actorul s-a infectat într-adevăr la finele lui noiembrie, a fost internat în decembrie, dar s-a vindecat, fiind testat negativ. Sigur, ”vindecat” e un mult spus, pentru că e posibil ca afecțiunea să fi lăsat urme pe plămânii actorului de aproape 63 de ani.

  Dar, nenorocirea a fost că, în spital, ar fi luat o bacterie, a făcut o infecție nosocomială, după unele surse ”clostridium difficile”, o bacterie care afectează grav sistemul digestiv.

  “Este, în continuare, în stare gravă, a căpătat o infecție nosocomială, clostridium difficile, din cauza căreia situația medicală s-a agravat - a fost mutat azi pe ATI non-COVID, dar această infecție pune în pericol starea sa de sănătate pentru că are sistemul imunitar foarte slăbit”, dezvăluiau, pentru GÂNDUL.RO, ”surse medicale”, pe 18 decembrie.

  Informația era confirmată, la scurt timp după aceea, ce sonatoarea Diana Șoșoacă: ”Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară - a luat o infecție nosocomială”.

  ”Eu i-am avertizat să îl lase în pace și să îi aplice un tratament mediu, nu acut pentru că au posibilitatea să aplice tratamente raportat la fiecare pacient în parte”, declara avocata la RTV, adăugând că ”După avertismentul ăsta Bogdan a intrat în comă. Eu sper să nu fie o comă indusă”.

  Bogdan Stanoevici
  © Inquam Photos / OCTAV GANEA
  Senatoarea avertiza că ”va acționa în consecință”, dar și că ”deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie”.

  ”Se adună din ce în ce mai multe probe împotriva acestor protocoale impuse și chiar voi sesiza intervenția Parchetului General care trebuie să desfășoare controale la toate spitalele”, declara Diana Șoșoacă.

  Pe 19 decembrie, Diana Șoșoacă posta și o înregistrare, în care, printre altele, spune că a cerut medicilor să îl trateze pe Stanoevici de această gravă infecție.

  Acum România este în doliu pentru Bogdan Stanoevici, dar știe că… am murit de COVID! Ceea ce s-ar putea să fie un mare fals, care să acopere grave deficiențe și VINOVĂȚII din sectorul medical!

  Nu degeaba senatoarea Diana Șoșoacă a izbucnit acum puțin timp: ”Pentru toți "DEȘTEPȚII" din media: Bogdan Stanoevici NU A MURIT DE COVID!”.

  ”Se vindecase la 2 săptămâni după internare”, scrie senatoarea dezvăluind și că ”Bogdan avea afecțiuni de o viață care NU i-au fost tratate. La 62 de ani arăta ca la 45”.

  Diana Șoșoacă lansează și un avertisment: „M-a rugat să lupt până la capăt și să nu mă las. Aviz amatorilor și CRIMINALILOR din SISTEM! NU NE PUTEȚI OMORÎ PE TOȚI!”.

  Reamintim că, recent, cotidianul ”Libertatea” a dezvăluit mari nereguli într-un celebru spital din București și îmbolnăviri datorate infecțiilor nosocomiale.

  De asemenea, contactat pe această temă, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel mai activ parlamentar în domeniul Sănătății, a dezvăluit că pregătește o anchetă pe tema infecțiilor nosocomiale.

  Ori, în acest context, decesul lui Bogdan Stanoevici ar putea dezlănțui o adevărată furtună în sistemul medical.

  Tematic

  Diana Șoșoacă – blocată după o postare fulminantă
  NUCLEARA: Diana Șoșoacă a dat marea lovitură în politică!
  Diana Șoșoacă, atitudine surpriză în scandalul MITA lui Alexe!
  Tagurile:
  Diana Șoșoacă

  Știrile Zilei