16:31 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  27224

  România este printre puținele state UE care nu au luat atitudine în scandalul de la Washington – iar acum devine clar cine a stabilit strategia.

  BUCUREȘTI, 12 ian – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis nu a abordat direct evenimentele de Washington și când a fost întrebat de presă a făcut un slalom abil printre părțile implicate.

  ”Democraţia americană este una foarte solidă şi va trece şi de această etapă”, a răspuns Iohannis, completând și ajungând pe teren propriu - ”Este trist ce s-a întâmplat la Capitoliu, însă noua administraţie îşi va prelua efectiv atribuţiile… şi eu sunt hotărât să mă implic pentru a duce parteneriatul strategic mai departe, să îl consolidăm, să îl facem mai eficient şi mai vizibil pentru toată lumea”.

  Apoi a intrat în tema de fugă – NATO și securitatea: ”Avem nevoie de colaborarea pe securitate şi NATO”.

  ”Avem nevoie de colaborare în plan economic şi pentru asta mă voi implica şi sunt convins că, împreună cu mine, şi noul Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, uitând că, de fapt, SUA ar trebui să se implice economic… cu bani!

  Adică să investească bani, nu să ia ca până acum, de la venirea la putere a lui Klaus Iohannis.

  Menționăm că România e una dintre puținele state UE care nu au luat atitudine în scandalul de la Washington – cu excepția unui mesaj scurt al MAE, de condamnare a violențelor. Devine clar cine a impus politica de totală neutralitate în conflictul american – în nici un caz Bogdan Aurescu – ci președintele, cel cu deviza  ”ești precaut sau ești prost”.

  Tematic

  Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!
  PSD îi cere lui Iohannis să-l oprească pe Cîțu
  Iohannis, anunț de ultimă oră – intervine public!
  Tagurile:
  Trump, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei