13:35 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  13402

  Deputatul PSD, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, mesaj pentru Guvernul Cîțu, după decizia CCR cu privire la pensii.

  BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Marius Budăi, fost ministru al Muncii, actualmente deputat PSD și președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, reacționează după ce Curtea Constituțională a României a respins sesizarea Guvernului.

  Este vorba despre legea care prevede majorarea cu 40 de procente a punctului de pensie. Actul normativ este constituțional, au precizat surse din CCR.

  Budăi spune că guvernele de dreapta trebuie să învețe că nu aduce nimic bun cercul vicios al austerității și că persoanele care nu sunt în stare să plătească factura socială într-o țară pleacă de le guvernare. Cîțu Deputatul social democrat a cerut premierului Cîțu și guvernului său să nu-i mai umilească pe cetățenii români.

  ”Nu poți să te plângi toată ziua că nu ai bani la buget și să te împrumuți cu sume colosale la costuri enorme, trebuie să iei măsuri pentru a crește încasările la buget!”, a scris Budăi.

  Turcan, vești rele pentru pesionari

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, vine, însă, cu vești mai puțin bune pentru pensionari. Aceasta a declarat că există legea 127 prin care pensiile ar fi ajuns să crească cu 40% de la 1 septembrie.

  Demnitarul a aruncat vina în ograda PSD, afirmând că pentru ca această recalculare a pensiilor și creșterea lor la 1 septembrie să fie de 40%, ar fi însemnat ca în momentul intrării în vigoare și publicării în Monitorul Oficial, în iulie 2019, să înceapă actualizarea tuturor pensiilor, evaluarea lor, astfel încât să urmeze procesul de recalculare și că, pentru asta, ar fi fost nevoie de un Ordin de Ministru într-o guvernare PSD, în 90 de zile.

  „Efortul bugetar pentru aplicarea acestei legi este unul de aproximativ 138 miliarde lei pe an, ceea ce în momentul de față este greu de suportat de către guvernul statului”, a declarat Turcan, potrivit dcnews.ro.

   

   

  Tematic

  Budăi, către Guvernul PNL: ”Ce s-a făcut cu banii? Pentru ce atâtea împrumuturi?”
  Budăi: ”În timp ce populația suferă, fantasticul Cîțu vorbește despre Epoca de Aur”
  Budăi, despre înghețarea salariilor profesorilor: avertisment
  Tagurile:
  Marius Budăi

  Știrile Zilei