12:10 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20801

  Boc, acuzat de bani dedicați unor firme, apropiați și rude angajate în funcții publice, interese și susținerea unor manageri. Legătura între atacurile lui Rareș Bogdan la un ministru și contractele de publicitate ale firmei pe care a controlat-o.

  BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Cel mai activ și implicat parlamentar în domeniul Sănătății, deputatul Emanuel Ungureanu (USR) a transmite un mesaj dur: ”E război!”.

  La cine se referă prin acest mesaj? La Emil Boc și… la Rareș Bogdan! Deputatul Ungureanu consideră că aceștia îl critică și îl atacă pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, din cauza unor interese personale.

  Ungureanu a publicat un prim text cu tema ”De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu?”

  Deputatul în care atrage atenția că ”4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu” iar ”motivul real” ar fi schimbarea directorului Spitalului Județean Cluj, pe care Boc l-ar proteja.

  ”După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj”, scrie Ungureanu, acuzând că ”Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin”.

  În acest sens, Ungureanu arată că deputatul Moisin ”l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Șușca deși Șușca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru penelist Tătaru, apoi, șeful lui Moisin, l-a sunat pe Tătaru și l-a pus cu pixul înapoi pe Șușca, în aceeași zi, cu tupeu...”

  Pretextul atacului a fost găsit.

  ”Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare”, scrie Ungureanu, argumentând pe lege - Legea 95/2006. ”În alineatul 8 scrie clar, chiar și pentru domnul Boc care, după ce a patronat jaful țării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege și ordine”, acuză Ungureanu, citând:

  - Asistența de sănătate publică este garantată de stat și finanțată de la bugetul stat, bugetele locale, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, sau din alte surse, după caz, potrivit legii."

  Deci, constată Ungureanu, ”domnul Boc are legea de partea lui și resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare”.

  Ironic, deputatul USR îi transmite lui domnul Boc că poate ”să mai taie din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj  neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare”.

  Mai mult, deputatul USR amintește ”cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan în centrul Clujului, un teren de 1000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed - afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani”.

  Deci, acuzații multe și grave lansate de cunoscutul politician USR: bani dedicați unor firme, apropiați și rude angajate în funcții publice, interese și susținerea unor manageri etc.

  În același timp, Emanuel Ungureanu este, așa cum menționam, extrem de implicat în domeniu Sănătății, dezvăluind multe nereguli și chiar denunțând la DNA. Deci, un politician care știe despre ce vorbește – și nu bate câmpii! Adică… probleme mari pentru Emil Boc!

  Și asta nu e tot! Emanuel Ungureanu promite să revină azi cu documente despre Rareș Bogdan!

  ”Vă arăt cu documente de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu și contractele de publicitate ale firmei Trendcommunication controlată până mai ieri de Rareș Bogdan cu Spitalul Județean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca”, scrie Ungureanu subliniind – ”E război. Un război cu structuri de tip mafiot. Motivul pentru care am intrat în politică”.

  În postare lui Emanuel Ungureanu găsiți trimiteri cu documente și date.

  Tematic

  Oficialul lui Boc – probleme mari în SUA – trafic cu arme!
  Comparația anului: ”Cuplul Iohannis-Orban, asemănător cuplului Băsescu-Boc”
  Știrea serii: Emil Boc, bănuit de șpagă de 1 milion de euro – reacții de senzație!
  Tagurile:
  Rareș Bogdan, Emil Boc

  Știrile Zilei