13:20 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  107682

  Adrian Năstase scoate în evidență o caracteristică a României „cu șapcă”: aceea de a lua de la români și a da la străini, mai ales la cei care fac pe stăpânii pe aici

  BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. Fostul premier și șef al diplomației a reacționat după ce președinte Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA.

  Adrian Năstase face o observație interesantă: ”Iohannis i-a dat lui Zuckerman decorația pe care mi-a retras-o mie”.

  Într-adevăr, Iohannis l-a decorat pe Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, în grad de Mare Cruce, ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii”.

  ”Dragi prieteni, Iohannis i-a acordat lui Zukerman aceeași decorație pe care mi-a retras-o mie”, scrie Năstase explicând că numărul acestor decorații ”este limitat”.

  Ironic, Adrian Năstase comentează: ”Probabil că a pus în balanță șapca pe care i-a procurat-o Zuckerman la Washington și desenele de autostrăzi de miliarde de dolari cu activitatea mea ca ministru de externe”.

  La ce se referă Năstase – ”inclusiv contribuțiile legate de primul război în Irak, sau ca premier contribuțiile în al doilea război din Irak, parteneriatul militar ce a dus la intrarea României in NATO, autostrada Bechtel, etc”.

  ”Nu scriu mai mult pentru că vreau să rămân modest!”, punctează Năstase, subliniind un aspect: ”Cred însă că este o situație jenantă pentru Iohannis. Dar și pentru România…”

  De fapt, comentăm noi, situația nu e doar jenantă pentru România – ci și caracteristică pentru România „cu șapcă”: ia de la români și dă la străini, mai ales la cei care fac pe stăpânii pe aici.

  Tagurile:
  România, Adrian Năstase

  Știrile Zilei