10:00 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2341122

  Fostul ministrul al Muncii spune că Raluca Turcan face confuzii grave în privința pensiilor și o acuză că nu a citit Legea pensiilor. De la ce a pornit totul și ce a declarat Raluca Turcan.

  BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a reacționat dur, după ce actualul demnitar, Raluca Turcan, a vorbit despre recalcularea pensiilor și o eliminare a inechităților din sistem.

  Turcan a declarat că sistemul de pensii din România nu este pregătit pentru o eventuală recalculare a tuturor pensiilor. Vorbim despre aproape 5 milioane de pensii.

  Actualul ministru al Muncii a declarat că majorarea de 40% este pe o lege publicată în anul 2019, dar care este gândită să intre în vigoare la 1 septembrie 2021, pentru a pregăti întregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii.

  Lia Olguța Vasilescu spune despre Turcan că este al doilea ministru care nu a citit Legea pensiilor și care face confuzie între Legea pensiilor publice și celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu.

  ”Al doilea ministru care vorbeşte de inechităţile din legea pensiilor fără să înţeleagă că inechităţile nu pot fi eliminate, dacă nu se aplică noua formulă de calcul, adică dacă nu se recalculează toate pensiile publice, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

  Vailescu a atras atenția în legătură cu pensiile speciale, afirmând că acolo este problema și că ele trebuie eliminate.

  Mai mult decât atât, Vasilescu o acuză pe Turcan că nu se încumetă nici să spună că pensiile vor crește cu 3%.

  Reamintim că Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că o majorare de 40% a pensiilor nu poate fi suportată de nici un guvern, precizând că acest procent a fost aruncat într-un moment electoral.

  ”Nimeni nu l-a tratat serios, pentru că nimeni nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Sputnik.

  Tematic

  Turcan, propunerea pentru ministerul Muncii, aviz pozitiv
  Turcan, vești pentru vârstnici: când primesc pensiile
  Turcan, anunț capital: când se vor ridica restricțiile
  Tagurile:
  Raluca Turcan, Olguța Vasilescu

  Știrile Zilei