03:42 03 Martie 2021
În direct
 • EUR21.08
 • USD17.52
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24654

  Bucureștiul riscă să ajungă în situația epidemică a Lombardiei! Niciodată capitala României nu a cumulat atâtea aspecte dezastruoase precum cele înregistrate în ultimele zile

  BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Ultimele zile, cele mai friguroase din această iarnă, au scos la iveală o capitală cu probleme uriașe, în mai multe domenii. Probleme care, cumulate, trimit Bucureștiul acestor zile în topul proastei administrări din istoria ultimilor 50 de ani.

  Despre problema lipsei agentului termic și al apei calde s-a scris – circa 20% dintre locuințele conectate l-a sistemul de încălzire urban sunt în frig! Și asta acum, când e nevoie să te speli mai mult decât pe vremea când nu exista amenințarea virusului.

  Reacția lui Nicușor Dan a fost una nepotrivită, plină de tupeu și ineptă în același timp, trimițând lumea nemulțumită la… modelul altor țări, unde temperaturile din apartamente sunt… ca în ultimii ani ai lui Ceaușescu. Diferența este că economia făcută de Ceaușescu pe spatele românilor s-a concretizat în investiții excepționale, pe când Nicușor Dan… nu a făcut decât să arunce vina pe trecut!

  Dar, problema termică nu este singura. Aseară, Platforma pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti (airlive.ro) a înregistrat un nivel „foarte ridicat” al poluării în Capitală, cu vârfuri în zonele Piaţa Sudului, Libertăţii şi Băneasa Nord.

  În plus, toată zona centrală a Capitalei Universitate, Moşilor, Timpuri Noi, Camil Ressu, era de asemenea în apropierea cotelor maxime de poluare.

  Reamintim că un grad uriaș de poluare în Capitală a avut lor în noaptea de Crăciun, când datele indicai că zona de nord a Bucureştilor a fost cel mai poluat loc de pe Pământ!

  În fine, o altă problemă, legată atât de poluarea aerului cât și de curățenie, este praful negru de pe trotuare și de pe carosabil.

  În zona centrală, Bucureștiul este acoperit cu o pulbere neagră, fapt constatat nu numai de cei care își văd încălțăminte murdărită în mod inexplicabil, dar și de stăpânii de câini. După plimbare, cățeii revin extrem de murdari pe lăbuțe, la spălat ieșind același praf negru, neobișnuit.

  De asemenea, mulți practicanți ai alergării spun că au accese de tuse la efort, mult mai intense decât în alte dăți.

  Reamintim că specialiștii consideră că expunerea pe termen lung la o concentraţie ridicată de pulberi poate cauza cancer.

  De asemenea, s-a constat și o mai mare răspândire aeriană a coronavirusului în zone poluate, cel mai grav exemplu fiind arealul industrial din nordul Italiei, Lombardia, a cărei rată de îmbolnăviri și mortalitate a îngrozit lumea anul trecut.

  Oare va transforma Nicușor Dan Bucureștiul într-o Lombardie? Nu ca bogăție, evident, ci ca îmbolnăviri datorită poluării?

  Tagurile:
  București, Nicușor Dan

  Știrile Zilei