16:09 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  381216

  Președintele se implică mai mult decât de obicei în activitatea guvernamentală – a convocat o nou ședință la Cotroceni – care e motivul.

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis i-a convocat acum, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

  Administrația Prezidențială anunță că e o ședință de lucru – dar faptul este ciudat, pentru că și ieri Iohannis a convocat miniștrii.

  Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au fost convocați ieri la Cotroceni – dar au nu au dat declarații după ședința cu Iohannis.

  De remarcat că, la câteva ore după ședința de ieri, președintele Iohannis a avut o videoconferință cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

  Din informațiile presei, e vorba de o situație încordată privind situația salariilor și pensiilor, sub presiunea deciziilor CCR și a reacțiilor sindicale. De asemenea, sunt probleme cu fondurile europene, pe care coaliția și Iohannis se bazau în mare măsură.

  Tematic

  Iohannis, mai implicat în cazul ”Trump și arme” decât Dragnea
  Orban, întâlnire cu Iohannis – mesaj către insurgenții din PNL
  Iohannis, ”implicat” în vaccinare: formalisme și truisme
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei