00:39 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22102

  Premierul reacționează, după numirea, la dispeceratul Departamentului de apărare împotriva inundaţiilor din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, a unei tinere fără pregătire.

  BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Florin Cîțu a făcut, în urmă cu scurt timp, anunțul așteptat de o țară întreagă care speră ca în România recrutările de personal să se facă numai pe meritocrație.

  Premierul României a luat atitudine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora o tânără care a lucrat ca ospătăriță, manager de cafea, manichiuristă și, pentru trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviței a devenit unul dintre proaspeții angajați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

  Este un post-cheie, pe care Simona Iancu l-a ocupat fără concurs, după ce a fost detașată dintr-o administrație publică din zona Moldovei.

  Petru Avram, directorul instituției, a refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

  În schimb, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Gabriel Mustețea, a decis să vorbească. El spune că a fost obligat să o angajeze pe Iancu într-o funcție cheie, la dispeceratul Departamentului de apărare împotriva inundaţiilor.

  Chiar dacă spune că a absolvit Facultatea de Chimie, Simona Iancu nu şi-a convins şeful cu noţiunile dobândite în studenţie.

  Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române, adăugând că în mandatul său, așa cum a promis, cere profesionalism, integritate, competență și transparență.

  ”Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a scris Florin Cîțu.

  Tagurile:
  Florin Cîţu, control

  Știrile Zilei