21:06 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  45185

  Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, a arătat că este inacceptabilă disputa actuală privind livrarea vaccinurilor.

  BRUXELLES, 3 feb – Sputnik. Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, i-a cerut astăzi preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să acţioneze ferm şi urgent pentru asigurarea necesarului de vaccinuri pentru imunizarea în masă a cetăţenilor UE.

  Declarațiile lui Dan Nica au avut loc în timpul discuțiilor avute de Grupul Socialiștilor și Democraților cu Ursula von der Leyen în Parlamentul European.

  Dan Nica a solicitat cu această ocazie creşterea autonomiei strategice de producţie a UE, astfel încât să poată fi atins obiectivul de a vaccina 70% din populaţia adultă până în septembrie.

  „Este inacceptabilă disputa actuală privind livrarea vaccinurilor. În ciuda bunelor intenţii, Comisia Europeană se confruntă cu tensiuni inutile, tocmai acum, când predictibilitatea este mai importantă. Solicităm Comisiei să se asigure că producătorii farmaceutici îşi îndeplinesc angajamentele, în condiţiile în care au primit tot sprijinul de care aveau nevoie pentru a dezvolta şi a produce vaccinul”, a criticat Dan Nica activitatea Comisiei Europene, și, astfel, și pe cea a Ursulei von der Leyen.

  Europarlamentarul PSD a mai spus că, chiar dacă unele clauze contractuale sunt confidenţiale, Parlamentul European şi statele membre ar fi trebuit să fie consultate pentru că au fost plătiţi bani europeni.

  Dan Nica i-a cerut de altfel Ursulei von der Leyen stimularea producţiei prin implicarea mai multor unităţi din cadrul UE, precum şi precizări dacă există un program de livrări pentru companiile producătoare de vaccinuri.

  De asemenea, Dan Nica a cerut Comisiei Europene să asigure accesul egal al tuturor cetăţenilor UE la imunizare, precum şi să stopeze goana după profit a companiilor producătoare, în această perioadă de urgenţă medicală.

  Tematic

  Ursula von der Leyen vrea certificate de vaccinare recunoscute în UE, Iohannis se opune
  UE a dublat comanda la vaccinurile Pfizer/ BioNTech - a anunțat Ursula von der Leyen
  Ursula von der Leyen a anunțat vaccinuri în plus pentru țările UE
  Tagurile:
  PSD

  Știrile Zilei