16:17 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3220

  Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat astăzi că se implică total în stoparea defrișărilor ilegale .

  Tăieri de pădure
  © Sputnik / Александр Кондратюк
  BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Ministrul de Interne a anunțat pe pagina sa de Facebook că a participat astăzi, alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, la o ședință în sistem videoconferință cu privire la programul informatic SUMAL 2.0.

  ”Acest program reprezintă un pas foarte important împotriva defrișărilor ilegale, un program care aduce beneficii importante pentru întreg sectorul silvic”, a anunțat Bode.

  Ministrul de Interne a adăugat că reprezentanții guvernului în teritoriu și șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne au fost informați cu privire la demararea și eficiența programului SUMAL 2.0, îndeosebi în ceea ce privește prevenirea faptelor ilegale care duc la diminuarea fondului forestier național.

  ”Concret, autoritățile naționale care acționează în acest domeniu - Poliția, Jandarmeria, dar și reprezentanții direcțiilor silvice vor putea urmări în timp real tăierile, transporturile, dar și procesările masei lemnoase provenite din păduri”, a anunțat Bode.

  Ministrul arată că responsabili în declararea provenienței materialului lemnos vor fi toți operatorii economici care îl manipulează, de la tăiere și până la prelucrare!

  De asemenea, Bode a făcut un apel public ca în cazul identificării în trafic a unor transporturi de masă lemnoasă care ridică suspiciuni cu privire la legalitatea lor, cetățenii să semnaleze în continuare acest lucru la 112, autoritățile având posibilitatea să verifice dacă în acel caz există documente justificative sau, mai grav, dacă este vorba despre o activitate clandestină.

  Tematic

  Ministrul Mediului a găsit explicația la defrișări: totul este un ”fake news”
  Romsilva nu recunoaşte că în România se taie ilegal păduri
  Mesajul ministerului Mediului de Ziua Pământului nu spune nimic de defrișări
  Tagurile:
  Defrișări

  Știrile Zilei