23:37 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3975271

  Cunoscuta avocată denunță PENALUL din spatele deciziei Clotildei - dă în vileag ce abuzuri a făcut și cum a încălcat legile primarul Sectorului 1 prin decizia privind spitalele

  BUCUREȘTI, 4 feb, Sputnik. Primarul Sectorului 1 a convocat ieri o ședință extraordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi, la punctul 2, fiind un proiect care avea să ducă la un scandal monstru:  conține 3 proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală:

  ”Transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București” – este menționat la punctul 2, pe ordinea de zi a ședinței CL Sector 1.

  Este vorba de 4 dintre cele mai importante spitale ale Capitalei - Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

  Ca urmare a acestei mutări, primarul nu va mai asigura finanțarea celor patru mari spitale de la bugetul local – un gest scandalos, chiar o trădare a bucureștenilor (și nu numai!) în mijlocul celei mai importante bătălii sanitare!

  Curg reacțiile medicilor, ale presei, politicienilor – dar mai ales ale cetățenilor – care condamnă gestul controversatei primărițe.

  Dar, pe lângă condamnarea opiniei publice, Clotilde s-ar putea să sufere chiar o condamnare penală – pentru că reputata avocată Ingrid Mocanu anunță că ar putea face plângere penală – pe motivul cel mai drag procurorilor români: abuzul în serviciu.

  Care sunt argumentele pentru care demersul Clotildei este ilegal? Ingrid Mocanu explică:

  1. Transmiterea administrării unor bunuri din domeniul local sau central NU se poate face fără acordul ”primitorului” NICIODATĂ.

  2. Dacă bunurile sunt bunuri proprietate publică NU se poate transmite dreptul de administrare către altceva decât instituții/autorități publice/regii – ”Nu către altceva (în niciun caz către spitale)”, explică Ingrid Mocanu.

  3. Dacă bunul este în patrimoniul Primăriei Capitalei (cum știam eu) NU se poate da nimic nici cu acord, nici fără de la Sectorul 1 – ”doar de la Primăria Municipiului București”, arată avocata.

  Concluzia reputatului om de drept: demersul ”în orice variantă este nelegal!”.

  ”Încălcarea legii (este vorba despre Legea nr. 213/1998) reprezintă o infracțiune -  abuz în serviciu”, scrie Ingrid Mocanu, arătând că primarul ”a prejudiciat atât spitalele, cât și pacienții... pe noi, cetățenii, care nu ne mai putem trata pe noi sau copiii noștri în condiții decente”.

  Așa încât, decizia cunoscutei avocate este simplă: ”Cred că iar fac plângere penală... mă simt abuzată în serviciu”, notează ironic Ingrid Mocanu pe pagina de Facebook.

  Tematic

  Ingrid Mocanu: ”Sunt fan Trump, am o dorință: go home Zukă!”
  Ingrid Mocanu: ”Deci, Șoșoacă, here I come!”
  Ingrid Mocanu îi cere lui George Maior să intervină urgent!
  Tagurile:
  Clotilde Armand, Ingrid Mocanu

  Știrile Zilei