22:29 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2026284

  Elegant și ferm, liderii AUR - așa au reacționat liderii AUR la scrisoarea unor așa ziși ”intelectuali publici”, unii – personaje controversate – care cer izolarea grupării naționaliste.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Un demers nefiresc pentru democrație a fost demarat de mai mulți ”intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice”,

  Este vorba de o ”scrisoare” prin care respectivii își exprimă ”îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR”.

  Fără a aduce probe, autorii, în frunte cu controversatul profesor Cristian Pârvulescu, acuză AUR că este ”purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă”.

  ”Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte, care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație”, se arată în scrisoare.

  Reamintim că Pârvulescu este inițiatorul și promotorul celui mai mare eșec al ”reformei politice” de după Revoluție, votul uninominal. Pârvulescu are legături cu zona Soros și a devenit cunoscut după ce a beneficiar de sprijin din SUA.

  Culmea este că semnatarii acuză… exercițiul democratic al dialogului miniștrilor cu un partid parlamentar! ”În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți (!!!) cu conducerea AUR” și consideră că ”deschiderea către dialogul cu AUR este scandaloasă și inadmisibilă”.

  Semnatarii își acoperă demersul prin afirmația că ”în multe țări europene, partide extremiste au ajuns, în urma alegerilor, în parlamente” și atrag atenția că  ”adevărata importanță a asumării și respectării valorilor euroatlantice nu se poate sluji prin dialogul constant și nestingherit cu reprezentanți ai unui partid aflat în flagrantă contradicție cu principiile pe care partidele din coaliția de guvernarea clamează că le apără”.

  În concluzie, semnatarii cer ca „înainte de a fi prea târziu, credem că este momentul ca, prin acordul partidelor care formează coaliția de guvernare, dialogul cu AUR să înceteze imediat”.

  Trecând peste modul incult, prolix și redundant de exprimare, avem de-a face cu un îndemn la nerespectarea Constituției, regulamentelor Parlamentului și legilor! Acestea vizează atât dialogul parlamentar cât și obligația Guvernului, a miniștrilor și a altor autorități executive, de a se supune controlului parlamentar, dar și de a răspunde diverselor forme de acțiune ale parlamentarilor: interpelări, comisii de anchetă, convocări etc.

  Liderii AUR nu au răspuns în sensul denunțării acestui îndemn la ilegalitate, ci foarte elegant. Făcând apel la un om – simbol al democrației românești, Ion Rațiu.

  „Autointitulații "intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă și apărători ai valorilor euroatlantice", în frunte cu Cristian Pârvulescu, atacă votul românilor cerând guvernului să ignore punctele de vedere ale AUR - deci ale românilor simpli”, scriu cei din AUR în replică.

  Mesajul AUR pentru ”această elită închipuită” este: ”Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor - așa ați fost, așa ați rămas”.

  ”Unii dintre voi nu ați știut niciodată, alții probabil ați uitat ce înseamnă democrația, așa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Rațiu!“, se încheie scurt și clar replica AUR.

  Precizăm că, la ora actuală, petiția pentru boicotarea și izolarea unui partid parlamentar de către partidele arcului guvernamental este semnată de:

  Cristian Pârvulescu, Smaranda Enache, Andrei Cornea, Lavinia Stan, Ciprian Mihali, Liliana Popescu, Adrian Miroiu, Mădălin Hodor, Sergiu Mișcoiu, Claudiu Crăciun, Alfred Bulai, Andrei Țăranu, Liviu Rotman, Radu F. Alexandru, Liviu Antonesei, Paul Şerban Agachi, Adina Babeş, Iordan Bărbulescu, Anamaria Beligan, Sorin Camner, Ana Bărbulescu, Iurii Chişinevski, Adrian Cioflâncă, Vera Cîmpeanu, Andrei Cornea, Emanuel Copilaş, Daniel Cristea-Enache, Rodica Culcer, Nicoleta Dabija, Mihai Demetriade, Nicolae-Emilian Dranca, Mihaela Grancea, Raluca Grosescu, Iakob Attila, Ruxandra Ivan, Carmen Muşat, Lucian Nastasă-Kovacs, Irina Nastasă-Matei, Raul Rognean, Maria Roth, Michael Shafir, William Totok, Mihai Vasilescu, István Király.

  Lista este deschisă.

  Tematic

  AUR, decizie fermă pentru demiterea ministrului Sănătății
  ACUM: George Simion AUR e față în față cu Vlad Voiculescu
  Propunerile concrete ale AUR pentru ministrul Sănătății, cer declararea Stării de Urgență!
  Tagurile:
  AUR

  Știrile Zilei