08:33 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25434

  Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunțat că Guvernul României a aprobat donarea a 6000 de tone de motorină pentru agricultorii moldoveni afectați de secetă.

  BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik. Maia Sandu a postat pe pagina sa de facebook un anunț important despre ajutorul dat de România fermierilor din Republica Moldova care au fost loviți de secetă.

  ”Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră - ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă”, a scris Maia Sandu pe facebook.

  Președintele Republicii Moldova le-a mulțumit cu această ocazie tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, și i-a nominalizat în special în acest sens pe Președintele Klaus Iohannis și pe premierul Florin Cîțu.

  ”Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a promis președintele Maia Sandu.

  Anunțul făcut astăzi de președintele Republicii Moldova are loc în contextul în care Iohannis anunțase în decembrie 2020, chiar în timpul vizitei sale la Chișinău, că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

  Tematic

  Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de premier
  Maia Sandu spune dacă va pleca în vizită la Moscova
  Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul Cîțu la București
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Maia Sandu

  Știrile Zilei