02:23 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8211

  Decizia de eliminare a gratuității pe transportul feroviar pentru studenți încă nu a fost luată, a dat asigurări vicepremierul României. Declarația sa vine după ce liderul PNL afirmase că studenții ar putea beneficia de gratuități în anumite condiții.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat că încă nu a fost luată o decizie de eliminare a gratuităților la transportul feroviar pentru studenți. Discuțiile continuă încă la ministerele de resort.

  Reacția sa vine după criticile studenților. Vicepremierul a precizat că nu s-a încălcat nici o promisiune și că, în continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație.

  ”Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul”, a declarat Kelemen Hunor.

  Acesta a spus că Ordonanța de Urgență a fost prezentată ieri, 10 februarie 2021, la o primă lectură.

  Tot ieri, 10 februarie 2021, premierul României, Florin Cîțu, a vorbit despre o reducere la jumătate a prețului călătoriei pe transportul feroviar pentru studenți și a subliniat că aproape nici o țară nu oferă gratuitate.

  Reamintim că liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat că se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară studiile studentul.

  Tematic

  Kelemen Hunor – direct despre autonomia Ţinutului Secuiesc!
  Ruptură totală între UDMR și Cotroceni: Hunor îl acuză pe Iohannis de ”idioțenie”
  Și Kelemen Hunor denunță “deciziile stupide” ale Guvernului!
  Tagurile:
  Kelemen Hunor

  Știrile Zilei