22:49 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  31624

  Premierul României a explicat dacă România se va mai împrumuta sau nu de la Fondul Monetar Internațional și a subliniat că actualul Executiv este unul ”credibil”.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Va contacta România Fondul Monetar Internațional pentru un eventual acord de împrumut?

  Iată întrebarea la care a dat un răspuns premierul României, Florin Cîțu.

  Acesta a spus clar că niciodată nu va face România acest lucru, explicând că și în 2020 s-a reușit finanțarea unui deficit de 9,85 din Produsul Intern Brut fără sprijinul nici unei instituții internaționale.

  ”Ne-am dus pe pieţele internaţionale, de fiecare dată ne-am împrumutat mai ieftin decât se împrumutau PSD-iştii într-o perioadă economică fără criză”, a precizat premierul României, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

  În opinia sa, actualul Guvern este unul credibil și a dat asigurări că va continua ceea ce s-a început anul trecut, în 2020, în acceași direcție. Premierul a dat asigurări că nu vor fi probleme de capacitate de plată și că vor merge mai departe, dacă ”ne ținem de programul de reforme”.

  Probleme vor apărea, a subliniat Florin Cîțu, în momentul în care guvernanții se vor abate de la programul de reforme și redevin politicieni.

  Florin Cîțu a fost întrebat, de asemenea, de ce, în momentul în care se discută despre restructurări în sistemul bugetar, Executivul nu își îndreaptă atenția și spre două bănci, care ar avea datorii către statul român de 250 de milioane de euro.

  ”Ştiu că acea procedură e în Parlamentul României în acest moment. Este decizia Parlamentului României. Vom aplica decizia care vine din Parlamentul României”, a declarat Florin Cîțu.

  Tematic

  Florin Cîțu, discuții cu președintele Comisiei Europene și cu alți oficiali la Bruxelles
  Premierul Cîțu, întâlniri oficiale cu șefii de la Bruxelles
  Cîțu, după Bruxelles: România va fi înecată în vaccinuri!
  Tagurile:
  România, FMI, Florin Cîţu

  Știrile Zilei