02:58 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14321

  Premierul României consideră că este necesară reanalizarea Legii salarizării, în așa fel încât sporurile să fie legate de performanță. Anterior, Violeta Alexandru afirmase că e nevoie de evaluarea performanțelor în instituții.

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Florin Cîțu, premierul României, spune că el crede că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, mai ales că sporurile reprezintă, din cele 109 miliarde de lei, aproape un sfert din ”anvelopa salarială” și că ele sunt plătite anual.

  ”Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat”, a spus Florin Cîțu, potrivit dcbusiness.ro.

  Premierul a subliniat că își dorește ca, de acum înainte, să existe o legătură directă, clară și transparentă pentru cetățeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineaţă până seara să plătească taxe. Mai exact, acesta a vorbit despre existența unei legături directe între performanţa acelui sector public şi veniturile din sectorul public.

  ”Acest lucru îl vom face anul acesta”, a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

  Premierul a precizat că s-a luat o decizie politică astfel încât sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu intre în ordonanţa ce cuprinde mai multe măsuri structurale pentru susţinerea bugetului pe acest an.

  Mâine, 16 februarie 2021, potrivit declarațiilor lui Florin Cîțu, ar urma să fie finalizată această ordonanță.

  Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, a afirmat, la finalul săptămânii trecute, că dorința liberalilor este aceea de a da salariul corect, corelat cu performanța, însă și-a exprimat îndoiala că acest fapt se va petrece în instituțiile din România.

  ”E necesar să ne orientăm către evaluarea performanței într-o instituție”, a punctat Violeta Alexandru.

  Tematic

  Se va împrumuta România de la FMI? Cîțu, răspuns ferm
  Florin Cîțu – reacție dură: ”Oamenii nu știu să citească sau vor scandal!”
  Specialiști de top acuză Bugetul și pe premierul Cîțu de fals și minciună!
  Tagurile:
  Florin Cîţu

  Știrile Zilei