10:12 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3264424

  Preot și ziarist, Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Tomisului, reacționează după întâlnirea dintre Patriarhul Daniel și președintele Iohannis.

  BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Una dintre cele mai neașteptate decizii ale președintelui Iohannis a fost discuția cu Preafericitul Daniel, Patriarhul România – fără a explica motivele vizitei și fără a da ulterior declarații!

  Ca atare, controversele și speculațiile au curs toată ziua, principala referindu-se la dorința președintelui de a implica BOR în campania pro-vaccinare.

  Iar internauții și mulți analiști nu au fost blânzi – ci l-au făcut praf pe Iohannis – unii trăgând salve și către Patriarh.

  După ce președintele și Patriarhul s-au despărțit fără a comunica absolut nimic despre vizită, au urmat multe critici. O redăm pe cea a unei figuri remarcabile – preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Episcopiei Tomisului, care, pe scurt, îl face praf pe Iohannis – desigur, cu toată atenția și politețea.

  ”Comunicare prezidențială praf”, titrează Tănăsescu, prezentând situația în câteva fraze: Te apuci și anunți, de la nivelul cel mai înalt în stat, că cei mai importanți oameni din România se întâlnesc”.

  Evident, continuă Tănăsescu, cei doi s-au întâlnit ”nu să joace șah. Cu certitudine, subiecte care vizează poporul”.

  ”După care, taci. Asurzitoare tăcere. Cinică. Deranjantă. Ca și cum ce au discutat nu ne privește”, scrie preotul jurnalist.

  Și, excelentă observație – ”Misterul cel mai mare nu e ce au discutat, ci de ce ne-a mai anunțat....”.

  Întrebarea e de ce NU s-a anunțat nimic după vizita ”cu clopoței”, ci a fost lăsate să plutească dubiile, misterul, incertitudinea!

  Eugen Tănăsescu nu crede ”în ruptul capului că Patriarhia nu ne-ar spune”, deci, logic, ”probabil așa a solicitat Președintele”.

  ”Iar dacă KWJ s-a dus glonț la Patriarh, nu vă așteptați la ceva bun”, este opinia lui Tănăsescu, atrăgând atenția că ”în contextul actual, mai mult ca sigur că e vorba de bani. Tăiați” – referitor la ce? ”Catedrala, salarizare, proprietățile Bisericii”.

  Desigur, este o opinie, dar una avizată, credibilă și, mai ales… informată! Care face cu taât mai necesară intervenția lui Iohannis.

  Tematic

  Iohannis, declarație de ultimă oră despre școli
  Deputatul Daniel Ghiță: Iohannis transformă guvernarea într-o monarhie absolutistă
  Ultima oră: Iohannis l-a convocat pe ministrul Educației! Probleme după reluarea școlii!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel

  Știrile Zilei