04:36 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  18235

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale vine cu vești rele pentru vârstnicii care își mai luat un loc de muncă doar ca să facă un ban în plus să își poată duce zilele. Despre ce este vorba.

  BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik. Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a făcut un anunț care va înfuria pensionarii. Mai exact, demnitarul a spus că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat, iar cei care doresc să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie și salariu.

  Demnitarul a explicat că, la momentul de față, sunt foarte mulți oameni care se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu.

  ”Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan potrivit digi24.ro.

  Turcan a dat asigurări că românii care se vor angaja în sistemul privat pot cumula pensia cu salariul. Însă, dacă vor să lucreze la stat, atunci trebuie să aleagă între pensie și salariu, pentru că nu poate fi cumulată pensia cu salariul de la stat.

  ”Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

  Acest proiect va fi prezentat, potrivit demnitarului, în zilele următoare.

  Tematic

  Vârsta de pensionare: Turcan, explicații de ultim moment
  Românii, în stradă! Mesaj pentru Raluca Turcan
  Turcan a făcut anunțul: program pentru școli, demarat
  Tagurile:
  Raluca Turcan

  Știrile Zilei