09:40 09 Martie 2021
În direct
 • EUR20.99
 • USD17.59
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  225456

  Președintele social democrat, Marcel Ciolacu, a făcut un declarație care anunță o schimbare a politicii partidului – cu o singură mare excepție

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu un text pregătit, evident învățat pe de  rost, pe care l-a aruncat într-un moment al emisiunii de la Antena 3 la care a fost invitat aseară.

  Astfel, deși discuția era despre Valea Jiului și ceea ce se petrece acolo – inclusiv despre demersul Dianei Șoșoacă – Ciolacu a cotit brusc, spunând repede textul, ca un principiu de construcție al  noului PSD.

  Ciolacu a formulat totul sub forma: ”Ce-mi doresc eu de la PSD”.

  ”Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul acela de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta. Îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”.

  Deci, prin acest omagiu adus foștilor lideri ai PSD, Marcel Ciolacu a ignorat o singură etapă – culmea, chiar cea care l-a ridicat pe el în fruntea Camerei, apoi a partidului: perioada președinției Vioricăi Dăncilă!

  O omisiune datorată recentelor dezvăluiri din cartea Vioricăi Dăncilă? Sau faptului că Viorica Dăncilă este asociată cu discursul curajos la adresa liderilor Uniunii Europene – poate cele mai puternice luări de poziție ale unui lider român în fața Europei?

  Cert este că anunțul pe care Marcel Ciolacu a ținut să-l facă poate reprezenta o schimbare de paradigmă în politica PSD – de reintegrare a celor care au fost apropiați de vechile conduceri social democrate și care acum sunt marginalizați.

  La fel de cert este că PSD se confruntă acum cu o lipsă acută de figuri publice notorii și credibile, fapt sesizat de mulți analiști, dar și în partid.

  Tematic

  PSD și AUR, ținta unui nou demers ipocrit și ilegal!
  Surpriză: PSD ia fața Guvernului Cîțu… chiar la Bruxelles!
  Olguța nu iartă: ”Să nu vă plângeți și să strigați după PSD!”
  Tagurile:
  PSD

  Știrile Zilei