16:11 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  996318

  O acțiune a Ambasadei SUA arată clar care e poziția României în fața ”partenerului strategic” și dă în vileag că NU există partide naționale și nici presă independentă.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Cu mici excepții, toată lumea a tăcut – partidele, inclusiv ”opozanții” de la PSD sau ”naționaliștii” de la AUR, și presa, pretins ”independentă”.

  Ce s-a întâmplat? La săptămâna trecută, Ambasada SUA, prin ”Chargé d'Affaires” David Muniz, cel care îi ține loc ambasadorului, și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim, un fel de ideolog pe justiție pentru România și Bulgaria, s-au dus la Ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru a pune problema concret: SUA vrea desființarea SIIJ!

  Și nu, nu este vreo interpretare a mea, ci este chiar ce a transmis Ambasada SUA, pe pagina sa de Facebook.

  ”În cursul acestei săptămâni, Chargé d'Affaires David Muniz și Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase întâlniri, continuând sprijinul pe care Ambasada îl acordă promovării statului de drept în România, inclusiv desființării SIIJ”, transmite vocea ”strategică”.

  Deci, fără a ține seama de reglementările diplomatice, cei de la Ambasadă se implică direct, la punct ochit, pentru a se asigura că procuratura și pârghiile din Justiție se modifică după CUM VOR EI! Ați mai auzit așa ceva? Da, din cărțile de istorie, din vremurile ocupațiilor sau protectoratelor!

  Asta în condițiile în care CSM și multe asociații ale magistraților au exprimat un punct de vedere – ALTUL decât cel pe care Ambasada SUA vrea să îl impună! Cu alte cuvinte, Ambasadei SUA puțin îi pasă de opinia magistraților, ei impun ceea ce vor. Punct!

  Fostul ministru de Externe și președinte al Adunării Parlamentare a UE, Adrian Severin, comentează:

  “Ambasada SUA susține desființarea SIIJ.” Adică este împotriva avizului CSM. Cu ce drept? Mai lipsește să îi aresteze pe susținătorii SIIJ”.

  Credeți că a mai comentat cineva?

  NIMENI dintre cei care contează – PSD? Absolut NIMIC! Ei sunt ”europeni”, ascultă glasul lui Timmermans!

  AUR? Din nou NIMIC! Ei au treabă cu rușii, de ”naționaliști europeni” cum sunt, nu cu cei care au pus stăpânire pe România!

  Presa mainstream? În afară de osanale la adresa SUA, nu ai să găsești ceva!

  Singură ”Lumea Justiției”, publicația lui Răzvan Savaliuc,  scrie curajos: ”SCANDALOS: AMBASADA SUA ÎNDEAMNÂ LA DESFIINȚAREA SIIJ – Oficialii americani se implică în distrugerea Secției”.

  ”Imixtiunea Ambasadei SUA în operațiunea de desființare a SIIJ reprezintă o gravă încălcare a Convenției de la Viena”, scrie excelentul jurnalist George Tărâță, arătând că ”România a revenit la vremurile în care primea pe față ordine de la ambasadele marilor puteri despre ce trebuie să legifereze și cum trebuie să legifereze”.

  Sigur că jurnalistul are dreptate, Ambasada SUA încalcă flagrant Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice:

  Articolul 41, alin 1: Presoanele cu statul diplomatic ”au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

  Dar cine să atragă atenția stăpânilor coloniei? Nimeni, desigur! Ce înseamnă gestul de sfidare al Ambasadei? O confirmare că România este doar o colonie, unde stăpânii își impun regulile și instituțiile lor!

  Atenție însă, SIIJ e primul obiectiv, dar urmează și alte detalii în mesajul Ambasadei. ”Săptămâna a debutat cu o întrevedere cu Ministrul Justiției Stelian Ion, pentru a evidenția Parteneriatul Strategic și pentru a discuta prioritățile esențiale referitoare la sistemul de justiție, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”.

  Deci după ce au călcat în picioare opinia și avizul magistraților, cei de la Ambasadă vorbesc de ”reformele necesare pentru asigurarea independenței sistemului judiciar”. Bătaie de joc și cinism!

  ”David Muniz și Jessica Kim au mai participat la o întâlnire la Direcția Națională Anticorupție (DNA), evidențiind parteneriatul solid dintre Ambasadă și DNA și declarând că sprijină activitatea importantă a DNA în lupta continuă împotriva corupției din România”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

  Rămâi uluit: Ambasada SUA are un „parteneriat” cu DNA? DNA e un stat? Sau e o confirmare plină de ironie că e… ”Statul paralel” care revine acum în forță, susținut de SUA?

  Deci asta se petrece în timp ce în România, ce discutau partidele și presa? O problemă fundamentală – eliminarea ”pensiilor speciale” ale parlamentarilor, adică eliminarea unor drepturi pe care le au toți parlamentarii din lumea asta și care reprezintă 1% din totalul așa ziselor ”pensii speciale”.

  La adăpostul isteriei politicienilor și presei, Ambasada SUA ne punea mai bine piciorul pe gâtul României, ale cărei elite răspund în cor: ”Mulțumim Marelui Frate!”.

  Orwell - nici nu știi, cât de mic începi de fii!

  Tematic

  Vară fierbinte la Ambasada SUA din București: vine marea schimbare!
  Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump
  „Au pus lacătul la ușă”: ambasada SUA de la București își suspendă activitatea
  Tagurile:
  Ambasada SUA

  Știrile Zilei