03:37 07 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  513156

  Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, susține într-un interviu acordat din spatele gratiilor că fostul premier Victor Ponta ar fi primit la Bruxelles o listă cu liderii PSD care trebuie arestați.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Nicușor Constantinescu a făcut acuzații incendiare într-un interviu acordat televiziunii Realitatea PLUS, și nu oricui, ci celebrei Anca Alexandrescu.

  Nicușor Constantinescu a vurt să ”confirme” în acest interviu existența și funcționarea în continuare a statului paralel ”care a început și a demarat de pe vremea lui Băsescu, în anul 2005, cu decizia CSAT în care au fost stabilite în mod ilegal și peste Constituția României au fost stabilite modurile de determinare ale securității naționale și în care au fost inclusiv actele de corupție”.

  Constantinescu spune că în baza acestei decizii s-au făcut protocoalele care au generat ”o serie de abuzuri, televizate, la tv de casă, cu cătușe”, fiind declanșată ”o teroare națională” la adresa celor care au făcut și fac parte dintr-o ”listă nominală”.

  Aici, dezvăluirile fostului președinte de CJ devine incendiare, el arătând că e vorba de ”lista cu cei care trebuiau arestați, trimisă de la Bruxelles”. Potrivit lui Nicușor Constantinescu, lista ”a fost concepută la Bruxelles și predată premierului Victor Ponta, încă din 2012, a fost predată de comisar și cei care conduceau UE și a avut un caracter ilicit și ilegal, a avut un caracter umilitor pentru un prim ministru al unei țări cu drepturi depline în UE, când i se da lista cu subordonații pe care trebuie să-i închizi”

  Mai departe, fostul președinte de CJ arată că nici un lucru nu se poate întâmplă în exterior față acceptul unor oameni din interior și a indicat Grupul de la Cluj că ar fi făcut și face parte ”dintr-o grupare care s-a considerat ideologică, superioară și care au vrut să-și impună punctul de vedere înainte de aderarea României la UE, cât și după”.

  Fostul președinte al CJ Constanța merge chiar mai departe și spune că anumiți oficiali europeni au dorit ca anumite firme să câștige licitațiile din România, cum ar fi lucrările din județul Constanța, iar când el nu a fost de acord, a devenit inamicul acestor potentați de la Bruxelles.

  Așa a apărut Operațiunea Minerva, spune acum Nicușor Constantinescu, adică „lista de la Bruxelles data de Barosso pentru Ponta cu cei care urma să fim închiși, inclusiv Nicușor Constantinescu, primarul Constanței, Radu Ștefan Mazare și alți lideri care în opinia celor de la Bruxelles nu ne conformam intereselor lor economice și politice, apăram interesul comunității”.

  Tematic

  NUCLEARA: Victor Ponta ar REVENI în PSD
  Ponta, reacție după ce a plagiat mesajul despre Maradona!
  Dialog? Ciolacu negociază cu Ponta, dar îi ia cel mai bun om
  Tagurile:
  Victor Ponta, Arestări

  Știrile Zilei