18:17 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  621413

  După o ședință derulată după un program absurd, parlamentarii au cedat fizic la dezbaterile pe întârziata Lege a Bugetului

  BUCUREȘTI, 2 mart – Sputnik. Sosit cu mare întârziere în Parlament, proiectul legii Bugetului a dat naștere mai multor atitudini absurde.

  Prima ședință a noului Senat al României
  © Inquam Photos / GEORGE CALIN

  Astfel, PSD a adus 4000 de amendamente, un record nu doar aberant, ci și în bătaie de joc – iar PNL a programat derularea dezbaterilor în plen în doar o zi, program imposibil de realizat.

  Astfel, după un simulacru de ședință, o rușine pentru istoria parlamentarismului, parlamentarii au cedat fizic, întrerupând dezbaterile din plenului reunit la ora 2 noaptea!

  Ședința va fi reluată azi, discuţiile urmând să continue începând cu ora 10,00 – și tot azi se va dezbate şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

  De asemenea, tot azi e programat şi votul final pe cele două proiecte.

  Azi noapte, dezbaterile au fost suspendate după ce parlamentarii au votat cele 57 de articole ale proiectului Legii bugetului şi primele două anexe, ședința fiind suspendată la Anexa 3 - bugetul Ministerului Dezvoltării.

  De menționat că la bugetul Ministerului Dezvoltării au fost formulate un număr record de amendamente – aproape 2.500 – vizând obiective locale.

  Rușinos este că NU a fost acceptat niciun amendament la Legea Bugetului, un precedent nefericit în istoria Parlamentului.

  Tagurile:
  2021, Buget, Lege, Parlament

  Știrile Zilei