16:50 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  290212

  Liderul Grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a salutat cu mare entuziasm ieşirea delegaţiei FIDESZ, partidul condus de Viktor Orban, din Grupul Popularilor Europeni.

  BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Dacian Cioloș la atacat pe Viktor Orban după retragerea Fidesz din Grupul Popularilor Europeni, motivând că populismul lui Orban ar fi fost toxic și că a fost o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa.

  „Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European - încrederea în Uniune ar fi avut de suferit”, a spus Cioloș într-o declarație publicată pe site-ul grupului.

  Cioloș nu a făcut de altfel economie de epitete acide la adresa lui Viktor Orban nici într-o declarație postată pe pagina sa de facebook:

  „Ieşirea delegaţiei FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa. Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European - încrederea în Uniune ar fi avut de suferit. Limitarea libertăţii presei, jongleriile cu fondurile europene, nesocotirea statului de drept şi nerespectarea valorilor şi regulilor europene sunt linii roşii pentru orice guvern din statele membre, iar Viktor Orban le încalcă de prea multă vreme”, a vrut Cioloș să îl pună la zid pe Orban.

  Premierul ungar Viktor Orban a anunţat miercuri că FIDESZ, formaţiunea sa, părăseşte Partidul Popular European (PPE, dreapta proeuropeană), după ce eurodeputaţi au adoptat prin vot o reformă a statului formaţiunii europene, care deschide calea unei excluderi a FIDESZ

  „Vă informez că membrii Fidesz se retrag din cadrul PPE, imediat”, a scris Viktor Orban, într-o scrisoare postată pe Twitter de către un ministru ungar.

  Tematic

  Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
  Viktor Orban dă de pământ cu Bruxelles: Dacă faceți asta, vă vom părăsi! 
  Viktor Orban cere puteri sporite și importul de vaccinuri din Rusia
  Tagurile:
  Viktor Orban

  Știrile Zilei