07:58 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  334011

  Președintele Klaus Iohannis a intervenit în mod șocant în justiție solicitând amestecul Executivului în decizia din dosarul protestelor din 10 august.

  BUCUREȘTI, 4 mar – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a uitat cu totul de separația puterilor în stat și de mult lăudata independență a justiției. El a intervenit deschis, printr-un mesaj pe contul său de facebook, împotriva clasării dosarului despre protestele din 10 august 2018.

  ”Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici”, a dat directive justiției președintele Iohannis.

  El spune, în plus, că lucrurile nu se pot încheia aici și cere intervenția Executivului peste actul de justiție.

  Iohannis recunoaște deschis, ba chiar se laudă că a ”cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”.

  Tribunalul București a decis, marți, că dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august 2018 rămâne clasat, după ce a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. De data aceasta, decizia este una definitivă, dar exact politicienii care strigau mai tare despre independența justiției, tocmai ei contestă acum o decizie definitivă a justiției.

  Tematic

  Încep două zile de foc pentru Iohannis – afectează România
  Lovitură: Iohannis ”e de acord cu pașaportul de vaccinare”
  Iohannis, ședință urgentă! Acuzații de ascundere a gunoiului sub preș
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei