01:11 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11206

  Florin Cîțu a dat asigurări că, în afară de restricția privind circulația pe timp de noapte, care va începe de la ora 22.00, nu vor mai fi emise și altele. Ce propunere este în discuție.

  BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik. Românii nu vor trebui să mai suporte și alte restricții, în afară de cea referitoare la circulația pe timp de noapte care va începe la ora 22.00. Aceasta este asigurarea dată de premierul României Florin Cîțu, ce a subliniat că el nu a fost de acord cu închiderea mall-urilor în week-end.

  În opinia sa, restricția privind circulația pe timp de noapte este cea mai importantă măsură și a precizat că magazinele rămân deschise până la ora 21.00.

  Premierul a declarat că au fost propuneri pentru introducerea mai multor restricții, însă nu le-a acceptat, așa cum a fost măsura închiderii mall-urilor în week-end.

  ”Nu mergem în direcţia asta, eu ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că în momentul ăsta România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane în această lună, 3,1, cel puţin în luna aprilie, deci campania merge foarte bine”, a spus Florin Cîțu, potrivit dcbusiness.ro.

  Premierul a adăugat că propunerea de închidere a mall-urilor în week-end a venit de la specialiștii în epidemiologie.

  La momentul de față, potrivit declarațiilor lui Florin Cîțu, este în discuție o propunere privind reducerea capacităţii de cazare în câteva pensiuni din staţiunile montane.

  De asemenea, premierul a evitat să facă estimări cu privire la numărul infectărilor în următoarele zile.

  El a explicat că au fost estimări că vom avea 10.000 de infectări în luna martie şi nu suntem acolo, iar estimările sunt estimări, fiindcă realitatea le infirmă de fiecare dată.

  Tematic

  Premierul Cîțu anunță începerea etapei 3 de vaccinare acolo unde sunt locuri libere
  Cîțu vrea să scoată mai mulți polițiști în stradă
  România intră în lockdown? Ce spune premierul Cîțu
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Restricții

  Știrile Zilei