08:19 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  307140

  Proiectul prioritar al USR în așa zisa reformare a Justiției a înregistrat acum puțin timp un nou eșec, după cel din CSM.

  BUCUREȘTI, 16 mart – Sputnik. După ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins proiectul de desfiinţare a Secției de Investigarea a Infracțiunilor în Justiție, o nouă veste ministrul USR Stelian Ion a suferit un nou eșec.

  Mai exact, proiectul lui Stelian Ion a primit, acum puțin timp, aviz nefavorabil la Comisia de Muncă.

  Conform DC News, UDMR a lipsit de la vot, ceea ce nu este o surpriză, pentru că gruparea etnicilor maghiari a anunțat că nu este de acord cu desfiinţarea SIIJ iar dosarele să ajungă din nou la DNA, sau chiar la DIICOT.

  ”UDMR nu e de acord cu respectarea competenței după materie, specializării parchetelor în sensul în care dosarele să se întoarcă către DNA, DIICOT și unitățile celelalte de parchet după competența materială - susțineau dumnealor ca teză principală că ar trebui să meargă dosarele la Parchetul General”, a declarat Stelian Ion.

  Sursa citată arată că nu este primul aviz negativ pe care îl primește proiectul. ”Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Comisia pentru Drepturile Omului, deşi acolo coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR are majoritate”, scrie DC News.

  Tematic

  După condamnările de ieri, USR cere acum PUȘCĂRIE pentru Băsescu și anchetarea lui Boc!
  SUPRIZE și scandal: Lista europarlamentarilor PSD, PNL și USR care au susținut legea LGBT
  S-a întors roata: PSD se plânge acum de PNL și de USR/PLUS la Bruxelles!
  Tagurile:
  reforma justiției, USR

  Știrile Zilei